• 81

Niš neje stvarno takav, ima sa Nišlijke da se pofali: Ima tu poštene udavače i momci sa dobra kola

"Oni sa zli jezici vikaju: Sve se to turilo na tender, gledaju šta će da uvate, ama nije tako"

  • 81

Kad put nanese došljaka u Niš, ima da se začudi... Vikaju Niš sirotinja i u novine ga stavljaju kako u njeg golaći živuju, pa se maju po ulice sa neki transparenti, jedni traže plate, drugi ne davaju aerodrom, al to samo kad nemaju šta drugo da rabote.

Niš neje stvarno takav.... ima sa šta da se pofali... prvo sa Nišlijke. Odavno kazuju da nema poubavi devojčiki od Nišlijke. Kad gi vidiš, ne bi reko da su na nišku kaldrmu odrasle, to doterano, namačkano a ima gi od razne sorte...

Ete, one što sedu niz Kazandžijsko sokače i piju kafu cel dan pa i u mrak, ni one nisu tuj da dangube. Oni sa zli jezici vikaju: Sve se to turilo na tender, gledaju šta će da uvate, ama nije tako. Ima tu i poštene udavače, tuj dolaze momci sa dobra kola i debeli novčanici, ima šta da se probere. Pa, kad su kod majku i tatka nosile patike od buvljak i mačkale se sa ono što se vikav „bronzeri“ , pa se posle falile da su bile na more, bar kod muža da živeju kako dame.

Panorama Nisa

Panorama Niša Foto: Wikimedia/Aleksic Ivan

Tuj u centar kafu piju i činovničke, i one ubave, znaju si red i kako se na poso u državnu službu odi. Čim uđu u kancelariju, pristavu džezvu, i dok popiju kafu i ispušu cigaru a ono već vreme za pauzu. Izlegnu da se odmoru, teška si je i državna služba, posedu kolko gi je volja, ne rabote na normu...

A na tam oko fakulteti, e tu stra da te uvati.... Devojčiki nenamačkani, ispijeni u mrak da gi sretneš da se prepadneš, ko da si omaju video. Sve to zbuljilo oči od gledanje u knjigu.... Još nisu naučile da od diplomu nema vajda, niki neće da zna ni koje su ni odokle su... Ete gu Miljana Kulić, ponos na Niš, i bez školu proslavi se i pare steče...A one se za knjigu uvatile, i kafu piju na brzinu, da ne izdangubu, sam od karijeru razmišljaju...

I uveče isto se znaje kude će koja.... One bez momci opet u kafići il u kafanu... Mešaju uz čoček sa dekolte do pupak... One s momci špaciraju niz glavnu ulicu pa u Tvrđavu u restorani na večeru.One što gi nije briga ni za garderobu, ni za šminku ni za momci, sa iste takve svrnu u dragstor za pivo, pa ajd na Nišavu.

Pare za taksi gi ne trebaju, kad se obesveste doma će gi vozi Hitna pomoć. A ima gi i one druge što ne bacav pare na kafe, pijenje, šminku i dronjci... Skupljav pare što od stipendiju, džeparac il rabotav što najdu... Kad zberu pare, pravac na aerodrom, pa u svet.... makar na dan, dva.... isplati se za kartu od deset evra... Pa prošetav malo niz Berlin, Bratislavu, Diseldorf, da svet vidi sa što se Niš diči.... i da se džabe ne fali, ma od Nišlijke nema poubavi devojčiki.

(D.K.)

Komentari

  • Žorž Vea011

    Svaki jezik ima desetine akcenata...ne znam zasto mi to omalovazavamo ...zvuci smesno ali to je sve raznolikost jednog jezika.

  • Dragan

    Da smo mi živi i zdravi

  • Nena

    A sta mislite gde se gramaticki najlepse govori? Koji je to grad u Srbiji?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima