≫ 

Preliminarni rezultati male mature: Matematika i kombinovani test teže legli osmacima

Konačni rezultati biće objavljeni 27. juna

  • 13
OŠ Laza Kostić Foto: Marko Jovanović

U osnovnim školama širom Srbije objavljeni su preliminarni rezultati male mature, a nakon podnošenja žalbi, slede konačni rezultati, te ispunjavanje lista želja.

Kombinovani test i matematika definitivno su bili najteži malim maturantima, pokazuju preliminarni rezultati, a gotovo da su retki oni koji su osvojili maksimalan broj poena. Iako je u pojedinim školama bilo onih koji su briljirali na jednom od testova, na sveukupan broj đaka vrlo mali broj osvojio je maksimalan broj poena na sva tri testa. 

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita obavljao se juče u osnovnim školama, a sutra, u ponedeljak, žalbe će moći da se podnesu u okružnim komisijama.

Konačni rezultati biće objavljeni 27. juna, dok će osmaci predavati liste želja za upis 28. i 29. juna. Zvanični raspored đaka biće poznat 7. jula.

Nakon toga, sledi popunjavanje lista želja, a onda i konačni upis budućih srednjoškolaca u željene škole. Raspored učenika u srednje škole objaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosta

    23. jun 2019 | 09:03

    Eto koliko stvarno ima vukovaca, oko 10-15%. Kako je i realno. Sve ostalo napucaju kolege iz osnovnih pa mi posle decu učimo od početka.

  • Dzela

    23. jun 2019 | 08:50

    Kako to a svaki treci vukovac

  • Gorgeous

    23. jun 2019 | 09:24

    Bio bi i srpski ali je on bio na netu još 15.juna pa su neki "snalažljivi" taj test uspeli da nauče. Neki su imali dvojku pet godina iz srpskog a na testu 19 20. Važi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA