≫ 

Svi detalji eksplozije kasetne bombe u Nišu: 20 godina je čekala je svoju žrtvu, Turke spasao bager

Nakon transportovanja u KC Niš i dijagnostike utvrđeno je da su zadobili lakše povrede ekstremiteta

  • 9

Trojica turskih državljana K. U. (44), D. S. (24), i A. A., radnici građevinske firme koja gradi stanove za pripadnike bezbednosti u niškom naselju

"Stevan Sinđelić", zadobila su povrede danas oko 14.25 časova u eksploziji kasetne bombe. Eksplozija se desila jer je bager koji je kopao zemlju radi

postavljanja elektroinstalacija zakačio bombu koja se aktivirala, pa su geleri naneli povrede radnicima koji su se našli u blizini mesta detonacije.

Prava je sreća da je većinu smrtonosnog snopa gelera prihvatila čelična karoserija građevinske mašine, pa su građevinci izbegli fatalne povrede.

Nakon transportovanja u KC Niš i dijagnostike utvrđeno je da su zadobili lakše povrede ekstremiteta.

- Bio sam u svojoj sobi za računarom kada sam čuo jaku eksploziju! Čak su se i prozori zatresli, otvorio sam prozor video sam gužvu na obližnjem gradilištu gde se podižu stambene zgrade. Ubrzo je došla policija, a na vestima sam malo kasnije čuo da je pukla bomba - kaže Zoran Stošić, stanar niškog naselja Stevan Sinđelić koji živi prekoputa gradilišta.

Niš, eksplozija, gradilište Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima demineri vojske su pre godinu dana na tom prostoru na kojem je kasnije oformljeno gradilište, našli jednu kasetnu bombu koju su uništili, a nakon toga prostor je pregledan specijalnim robotom, pa niko nije slutio da pod zemljom ima još bombi.

- Videli smo kako su doterali jedan omanji tenk koji sa prednje strane ima nekakve lance. Njime su pregledali ceo prostor ali eto, ipak se jedna provukla. Strašno, dobro su prošli ovi radnici, sećamo se kako su Nišlije ginule od kasetne municije, priča drugi stanar koji je želeo da ostane anoniman.

Na gradilištu je bilo 15 radnika, pa je izbegnuta velika tragedija.

Kasetna bomba Kasetna bomba, Foto: Profimedia

- Velika sreća je da je bager prvi naišao na bombu. Da ju je aktivirao neko od radnika ne bi imao šanse da preživi. Ova trojica su zaposlena kao električari i povezivali su neki elektro-kabl kada je došlo do detonacije - navodi naš izvor.

Ovo područje je tokom NATO bombardovanja u više navrata zasipano kasetnim bombama, jer se nalazi u blizini severne imdustrijske zone, koja je tada

proglašena legitimnom metom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo vas posmatram

    26. jun 2019 | 22:37

    Pisite o tome svakodnevno ko je bacao a ne stidno cutati jer zelimo u nesrecnu EU, deci u udzbenike nek uce i pocituju

  • Hmmm

    26. jun 2019 | 22:28

    Možda je bacio turski avion... Karma

  • Дејан Младеновић

    26. jun 2019 | 23:15

    Како ће Скот ово да прокоментарише ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA