Otišli kolima u svojoj režiji u Grčku, odmor im se pretvorio u pakao zbog lokalnih policajaca

Grčki policajci namerno petkom skidaju registarske tablice sa srpskih i makedonskih vozila

Ukoliko se odlučite da ove godine letujete u Grčkoj u sopstvenoj režiji, odnosno da na put krenete svojim automobilom, čuvajte se, jer odmor lako može da vam se pretvori u pakao.

Tako je letovanje na Halkidiju jednoj porodici preselo jer su im grčki policajci skinuli sa vozila registarsku tablicu.

- Bili smo sa decom na plaži, primetili smo policajce koji su skidali tablice. Prišao sam i rekao da smo tu sa malom decom i da u nedelju treba da putujemo. Ponudio sam da kaznu platim na licu mesta, ali su me maltene optužili za mito i rekli da moram da idem u grad Kasandra. Nije ih uopšte zanimalo to što sam sa malom decom. Kada sam pitao zbog čega ne sklanjaju kola grčkih registarskih tablica, policajac mi je rekao da to nije moj problem - priča nesrećni čovek.

Ono što je primetio kada je otišao u Kasandru jeste oko 100 parkiranih automobila sa grčkim tablicama koje niko od nadležnih ne dira.

Skinute tablice sa automobila

Srbima skinute tablice sa automobila, Foto: Čitalac Telegrafa

Zanimljivo je i da policija baš petkom skida tablice, uglavnom sa srpskih i makedonskih vozila. Kada skinu tablice, tog istog dana vlasnik automobila mora da ide sa potvrdom bez tablica do mesta Kasandra koje je 30, 40 kilometara udaljeno od letovališta.

I procedura je, kako nam je objašnjeno, sledeća: Najpre turista mora da ode u u poštu i plati kaznu u iznosu od 40 evra. Sa tom kaznom i prijavom boravka iz hotela mora da ode u policiju.

- S obzirom na to da se te tablice šetaju kod policajaca ceo dan, tek u ponedeljak mogu da se podignu jer policija ne radi tokom vikenda. Ukoliko putujete u nedelju, morate da pišete neku molbu da vam izdaju tablice u subotu od 9.30 do 12.30,  što znači da 2 puta morate da idete i vozite 30, 40 kilometara - objašnjava naš sagovornik.

VIDEO: Urnebesan skeč Kruševac geta o paradajz turistima

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Jeca

    A zašto parkiraju na nedozvoljenom mestu?

  • Ivan

    Parkiras, skines tablice, ubacis u gepek i cao. Nek skida retrovizore ako ga ne mrzi.

  • Миле

    Навикли наши људи да паркирају на сред пута пред капију авлије у селу па мисле да тако може и у Грчкој.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima