Jagodinski biciklisti vožnjom kroz Srbiju šalju važnu poruku svim ženama: "Budi brža od kancera"

Njihova je želja da skrenu pažnju javnosti na potrebu prevencije i lečenja raka grlića materice i ostalih reproduktivnih organa

  • 3

Grupa jagodinskih biciklista poslednje četiri godine promoviše humanitarnu akciju "Budi brža od kancera". Oni će sledećih devet dana proći kroz devet gradova Istočne Srbije i očekuju podršku istomišljenika.

Na prvu turu od Jagodine do Požarevca u petak ujutru je u humanu misiju sa porukom "Budi brža od kancera" krenulo devetoro entuzijasta. Njihova je želja da i ove godine skrenu pažnju javnosti na potrebu prevencije i lečenja raka grlića materice i ostalih reproduktivnih organa.

Budi brza od kancera Printskrin: RTS

- Podršku imamo od svih - naglašava dr Boris Đorić, "od drugara, prijatelja, familije, kolega sa posla, ljudi iz Opštine."

Prvi put ove godine sa svojim prijateljima i istomišljenicima krenula je i jedna žena.

Budi brza od kancera Printskrin: RTS

- Jedna divna akcija, da se animiraju žene da bi se ranije javile lekaru na preventivne preglede, zato što je je rak izlečiv. Dakle, ako se dijagnostikuje u ranoj fazi, on je izlečiv. To je cilj ove akcije -  ističe dr Tanja Nikolić.

Biciklističku vožnju za zdravlje žena osmislila je grupa onkologa iz Austrije, koja duži niz godina propagira podršku zajedničkoj borbi pod nazivom "Budi brža od kancera".

Budi brza od kancera Printskrin: RTS

Tokom ovogodišnje humanitarne trke, jagodinski biciklisti proći će kroz desetak gradova istočne Srbije, a za devet dana preći će više od 600 kilometara.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    29. jun 2019 | 09:25

    Ja odoh biciklom na pivo. Moja poruka "vratiću se pijan"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA