Lepa Argentinka skuplja novac da bi deca iz zabačenih delova Srbije imala šta da čitaju (VIDEO)

Laura Barboa je advokat i živi u Beogradu, a u slobodno vreme se bavi humanitarnim radom

  • 1

Prelepa Argentinka Laura Barbora (41) preselila se u Beograd pre godinu dana i na prvi pogled se zaljubila u srpsku prestonicu i njene stanovnike. Radi kao advokat tako što najčešće putem interneta sarađuje sa svojim klijentima u dalekom Buenos Ajresu. Iako, kako kaže, nema srpske klijente, u slobodno vreme iz Beograda učestvuje u posebnoj humanitarnoj akciji. 

- Zajedno sa divnim damama koje takođe potiču iz latinskih zemalja, skupljam novac i pomoću organizacije "Prosledi knjigu" kupujemo i šaljemo knjige u zabačena mesta u Srbiji, u kojima žive deca koja nemaju pristup knjigama - kaže Laura.

Na ovaj način, deca iz najzabačenijih sela i zaseoka širom zemlje imaju priliku da utonu u svet poznatih junaka iz knjiga i na trenutak zaborave na tešku finansijsku situaciju u kojoj se većina nalazi. Ovde godine knjige su stigle da dece iz mesta kao što su Zaselje, Duškovci, Tometino polje, Zdravčići, Visibaba, Uzići i mnoga druga. 

- Knjige su prilagođene dečijim uzrastima i ovo je jedan od najlepših načina da do dece koja nemaju pristup knjigama, dođe pisana reč - smatra Laura, dodajući da će nastaviti sa humanitarnim radom u Srbiji jer obožava našu zemlju i njen narod, koji ju je prihvatio kad joj je bilo najteže.

VIDEO: Pogledajte celu priču o lepoj Argentinki i saznajte zašto se zaljubila u Srbiju 

(I. Nedić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA