• 20

Oglasio se KC Niš povodom smrti trudnice i bebe na dan sahrane: Ovo je najveća frustracija za lekare

Mlada žena je po rečima doktora u KC Niš stigla sa razvijenom sepsom

  • 20

Kruševljanka T.M. koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, preminula je u četvrtak u niškom Kliničkom centrua nije preživela ni njena beba. Kako saznajemo, ona je u Niš iz kruševačke bolnice, stigla pre desetak dana i to u stanju septičkog šoka. Povodom ove užasne tragedije oglasio se i Klinički centar Niš.

- Pacijentkinja je primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi, što su pokazatelji razvijene sepse. Odmah po prijemu priključena je na aparat za veštačku ventilaciju, kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika tokom čitavog lečenja. Konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi i klinički farmakolozi, a u cilju spasavanja života pacijentkinje - saopštio je dr Dragiša Ljubenović, načelnik Intenzivne klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

 Klinika za ortopediju Niš, bolnica klinički centar

Klinički centar Niš Foto: kcnis.rs

Kako dodaje, na tren joj je bilo bolje.

- U jednom trenutku došlo je do poboljšanja njenog stanja. Ranije istog dana konstatovano je da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus, ne bi li se spasio život pacijentkinje. Međutim, pored intenzivne terapije i napora lekara, preminula je 1. avgusta u 16.35 sati. - rekao je dr Ljubenović.

On je dodao da uz sve razumevanje, pre svega za bol koji oseća porodica zbog gubitka, mora da kaže da su ovakve situacije i lečenje ovakvih pacijenata najveća frustracija koju doktorima i medicinskom osoblju na intenzivnoj nezi može da se desi.

Direktorka bolnice u Kruševcu dr Vesna Stević Gajić nije odgovarala novinarki Telegrafa na pozive, tako da nemamo informacije šta se dešavalo u kruševačkoj bolnici.

Podsetimo, T.M. će biti sahranjena danas. Pre samo mesec dana, nesrećnoj ženi preminula je i majka.

(D.K.)

Komentari

  • Dejan

    Krusevac, jedan od najvecih gradova Srbije, ima najgoru bolnicu u ovom delu Evrope. Bruka i sramota.

  • Ljubav

    Ma ovo je uzas! Nastavite da zovete Krusevacku bolnicu! Ne javljaju se, uzas!

  • Ccc

    A odakle joj infwkcija i sepsamšta je čekala pokojna.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima