≫ 

Oglasio se KC Niš povodom smrti trudnice i bebe na dan sahrane: Ovo je najveća frustracija za lekare

Mlada žena je po rečima doktora u KC Niš stigla sa razvijenom sepsom

  • 20
bolnica lekar bolesna, trudnica Foto-ilustracija: Shutterstock

Kruševljanka T.M. koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, preminula je u četvrtak u niškom Kliničkom centrua nije preživela ni njena beba. Kako saznajemo, ona je u Niš iz kruševačke bolnice, stigla pre desetak dana i to u stanju septičkog šoka. Povodom ove užasne tragedije oglasio se i Klinički centar Niš.

- Pacijentkinja je primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi, što su pokazatelji razvijene sepse. Odmah po prijemu priključena je na aparat za veštačku ventilaciju, kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika tokom čitavog lečenja. Konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi i klinički farmakolozi, a u cilju spasavanja života pacijentkinje - saopštio je dr Dragiša Ljubenović, načelnik Intenzivne klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

 Klinika za ortopediju Niš, bolnica klinički centar Klinički centar Niš Foto: kcnis.rs

Kako dodaje, na tren joj je bilo bolje.

- U jednom trenutku došlo je do poboljšanja njenog stanja. Ranije istog dana konstatovano je da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus, ne bi li se spasio život pacijentkinje. Međutim, pored intenzivne terapije i napora lekara, preminula je 1. avgusta u 16.35 sati. - rekao je dr Ljubenović.

On je dodao da uz sve razumevanje, pre svega za bol koji oseća porodica zbog gubitka, mora da kaže da su ovakve situacije i lečenje ovakvih pacijenata najveća frustracija koju doktorima i medicinskom osoblju na intenzivnoj nezi može da se desi.

Direktorka bolnice u Kruševcu dr Vesna Stević Gajić nije odgovarala novinarki Telegrafa na pozive, tako da nemamo informacije šta se dešavalo u kruševačkoj bolnici.

Podsetimo, T.M. će biti sahranjena danas. Pre samo mesec dana, nesrećnoj ženi preminula je i majka.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir zr

    3. avgust 2019 | 14:05

    to su ti niški strucnjaci i veliki doktori,fakultete zavrsavali po nišu i kosovu!

  • Sneki

    3. avgust 2019 | 13:50

    Da krusevacki Dr poznati po ovako slicnim situacijama gde Sam ja to da cerkom I muzem prozivela,hvala bogu cerku su mi u beogradu spasili a muza ne.nazalost,pocivaj duso sa andjelima

  • Oky

    3. avgust 2019 | 12:27

    Žalosno, neko je kriv, ali najverovatnije da neće odgovarati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA