"Stari studenti po novim programima zbog tehničkih razloga, fakulteti već nemaju profesore za to"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević se nije složio sa primedbama da se starim studentima na ovaj način uskraćuju "ustavna prava", jer svi i dalje imaju ustavno pravo na školovanje

Komentari

 • Apsolvent

  Ispite polažemo u istoj sali,istog dana i časa, po istim knjigama i ispitnim pitanjima, i kod istog profesora kao i bolonjci. Apsolutno nikakvog tehničkog problema nema, a sad ministar izjavljuje da mi maltretiramo fakultete!Pa kako ljudi moji? Fakultet mi svake godine naplaćuje obnovu staža i to po paprenim cenama a da zauzvrat ne dobijam ama baš ništa.Još svaku prijavu ispita plaćamo. Ako ne produže sve što sam dosad dao i uložio a i svi položeni ispiti padaju u vodu jer uslova za prelazak na bolonju nema...

 • Iqa[c]

  "Nema uslova"? Ispiti su manje vise isti i za bolonjce i za stare, samo sto su promenili naziv ili su podeljeni u vise ispita. Stari studenti redovno placaju svoje naknade i ne razumem kome to smetaju! Nikome do sada nismo smetali, necemo ni ubuduce. Nisu svi studenti lenji, nisu ni svi studenti sa razlogom okasnili. Ali zakon je zakon! Nazalost, Srbija je ipak Srbija.

 • Mikica

  Odvratnog li coveka.Plasi djake I studente sa ovom facom.

 • lawn

  Pustite nas da završimo šta smo počeli, nema poterbe da blatite nešto što je pozitivno za ovu državu. Mlađe kolege koje pišu ovde svašta treba da znaju da će i nekoga od njih ista sudbina da snađe a onda će se naći u istoj situaciji kao mi sada a neke mlađe generacije će da ih blate. Nemaju svi mogućnost da nesmetano studiraju,,,

 • dejan

  Čovek koji je odgovoran za malu maturu sada pokazuje mišiće , jer izbori su na pomolu a fotelja je fotelja. sram da ga bude trebo je da da ostavku , kako se radi u normalnim državama ali ne i ovde očigledno.Stari studenti kada su zapaočinjali studije nisu imali rokove za završetak, druo stari studenti sve svoje plaćaju, obnovu godine, ispite,stoga nisu na teretu države.

 • Brankica

  Niste bili sposobni jednu malu maturu da organizujete,pa ste sada nasli da se izivljavate na starim studentima,da pokazete koliko ste bitni u ovoj propaloj drzavi.Zaboravili ste da se ne obracate penzionerima nego akademcima,pa prema tome ostavite buduce kolege da studiraju na miru.Ne pricajte gluposti da nema ko da ih ispituje,nista se tu nije promenilo,samo je poenta da im uzmete novac.Ne uzimate im pravo na skolovsnje,nego krsite Ustav i hocete da primenite retroaktivno zakon.Akademski gradjanin.PODRSKA BUDUCIM KOLEGAMA!

  • 😬

   @Brankica

   Daaaa,treba da studirate 20 godina! Ili zavrsavaj u roku (2 godine da omanes,dosta ti je) ili idi da radis, jer ocigledno za studije nisi! Tacka!

 • Zloki

  Ništa se nije promenilo, i dalje se polažu isti predmeti po istim knjigama. Možda su neke veće podelili na više delova ali knjige i program su ostali isti. Ispiti se plaćaju, obnove se plaćaju... kako smo mi nekome na teretu?

 • Katarina

  Ovo je paušalna izjava gospodina munistra. Opravdanje za potez kojim želi da obeleži svoju neslavnu karijeru vođenja jednog ministarstva. Profesori koji predaju na fakultetima, predaju identične nastavne jedinice i za stari i za novi program studiranja. Mlađi profesori, koji su nasledili one penzionisane, su studirali po starim programima i nasludeli gradivo i pripremnu literaruru za nastavu. NIŠTA SE SUŠTINSKI NIJE PROMENILO U IZVOĐENJU NASTAVE I TEHNIČKIH PROBLEMA NEMA! Tehnički, ujedno i jedini, problem bi mogao biti prebacivanje starih studenata na novi model studiranja što povlači povlačenje arhivirane dokumentacije, postavljanje ekvivalencije među ispitima koji su promenili nazive iz razloga što su su izdeljeni na jednosemestralne jedinice (ranije su bili višesemestralni) i sl. Srdačan pozdrav od profesora Beogradskog univerziteta.

  • Da

   @Katarina

   Lepo objasnjeno ali da li ce neko cuti realne komentare? Koliko smo ograniceni ,da je lakse sad iznova sve ,nego dovrsiti po starom,pa kad krene prebacivanje,to tek nece biti izvodljivo ali ko da cuje,ko?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima