• 7

U Sečnju preminuo najstariji preživeli zarobljenik sa Golog otoka, u 99. godini

Njegova iskustva ostala su zabeležena u knjizi koju je napisao u 90. godini života: "Sveti Grgur - ostrvo užasa"

  • 7

Branko Slijepčević, najstariji preživeli zarobljenik sa Golog otoka, preminuo je u 99. godini svog života.

Njegova iskustva ostala su zabeležena u knjizi koju je napisao u 90. godini života: Sveti Grgur - ostrvo užasa.

Život mu nije bio lak, prošao je brojne golgote i osude i nakon logorovanja, ali je poznat po tome što je imao nesalomiv duh i čvrst stav.

"Ostaće upamćen po mnogim svojim iskustvima, njegove mudrosti će se još dugo prepričavati i služiti za primer mlađim naraštajima. Pošten, čestit i častan Hercegovac ostavio je dubok trag iza sebe, a mnogima je služio kao primer kako se poštuje data reč, pomaže ljudima i opstaje kada je najteže", kažu za njega brojni prijatelji.

Sahranjen je danas u Sečnju.

Dušan (94) je jedan od poslednjih logoraša Mauthauzena: Preživeo je 3 logora, ozloglašeni kamenolom i "vivo eksperiment"

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    BIO JE TO JOSKIN LOGOR ZA SRBE KOJI SU VOLELI RUSIJU !!!! MUCITELJI SU BILE USTASE KOJE JE JOSKA PREVEO U PARTIZANE A IMALI SU PEAKSU U JASENOVCU!!!! STA RECI KADA SU LJUDIMA OBRUCIMA STEZALI GLAVE DOK NE PRSNU !!!! KRVAVA OZNA !!

  • Tamara

    Sta su proklete komunjare radile pobise najvise srba.

  • Cika Velja

    Jeste stariji,ali nije medju poslednjima! Ima i Dobrosavljev Stanko,familija Ige Dobrosavljeva,narodnog heroja po kome ulica u Mokrinu nosi ime,i jos dosta njih Dobrosavljeva narodnih heroja poginulih u ratu,zatvaranih po Nemackim logorima! Stanko ima oko 94-95 godina,vrlo je vitalan i vrlo interesantno da i sad zivi u Tuzli,a to je vec vise od 50 godina!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima