U Sečnju preminuo najstariji preživeli zarobljenik sa Golog otoka, u 99. godini

Njegova iskustva ostala su zabeležena u knjizi koju je napisao u 90. godini života: "Sveti Grgur - ostrvo užasa"

Komentari

 • Nikolas

  BIO JE TO JOSKIN LOGOR ZA SRBE KOJI SU VOLELI RUSIJU !!!! MUCITELJI SU BILE USTASE KOJE JE JOSKA PREVEO U PARTIZANE A IMALI SU PEAKSU U JASENOVCU!!!! STA RECI KADA SU LJUDIMA OBRUCIMA STEZALI GLAVE DOK NE PRSNU !!!! KRVAVA OZNA !!

  • Vidoje

   @Nikolas

   Grubo uopstavas. Prvo logor je bio za sve nacije I o tome posyoje dokazi I spiskovi logorasa. Drugo, razlika je ogromna izmedu ljubavi prema Rusima Ili prema Staljinu. Za ovo drugo se islo u zatvor 1948 godine. A ti volis Staljina I zivis u Svajcarskoj. Mucno, bre.

  • MAKI

   @Nikolas

   Tacno je da je bilo iz svih krajeva Jugoslavije ,ali najvise Crnogoraca i Srba,Moj otac je 4 godine proveo na Golom otoku

 • Tamara

  Sta su proklete komunjare radile pobise najvise srba.

  • Tole

   @Tamara

   Valjda su I Srbi nili komunjare. Kako si napisao ispade da su svi oko nas komunjare, a eto jadni Srbi nisu. Citaj, nauci nesto, proveri pa komentarisi.

  • Milos

   @Tamara

   Srbi su bili najveci komunisti u Jugoslaviji.Meni su bez sudjenja i dokaza ubili 4 clana porodice jer nisu hteli ni po cenu zivota da se odreknu Hristosa.

 • Cika Velja

  Jeste stariji,ali nije medju poslednjima! Ima i Dobrosavljev Stanko,familija Ige Dobrosavljeva,narodnog heroja po kome ulica u Mokrinu nosi ime,i jos dosta njih Dobrosavljeva narodnih heroja poginulih u ratu,zatvaranih po Nemackim logorima! Stanko ima oko 94-95 godina,vrlo je vitalan i vrlo interesantno da i sad zivi u Tuzli,a to je vec vise od 50 godina!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima