• 3

Mala Mila rodila se u kolima na parkingu ispred Doma zdravlja, prva smena još nije ni počela

Kada je u ranim jutarnjim satima dobila prve bolove, bila je potpuno uverena da ima dovoljno vremena za odlazak u porodilište

  • 3

Slađana Đurić iz Lajkovca nije ni stigla do vrata Doma zdravlja kada je počela da se porađa, pa je mala Mila rođena u automobilu na ulici. Sestre i lekari odmah su pohitali i pomogli ženi da se porodi, a u valjevsko porodilište prevezena je tek kada je sve bilo gotovo.

- Rodila se prava Lajkovčanka! - kaže sa osmehom majka Slađana, kojoj je ovo treći porođaj.

Slađana je bila blizu termina za porođaj, ali je beba ipak malo poranila. Inače je sutradan trebalo da ide kod svog ginekologa koji joj je vodio trudnoću, na poslednju kontrolu pred porođaj, kada bi i uzela uput za porodilište.

Kada je u ranim jutarnjim satima dobila prve bolove, bila je potpuno uverena da ima sasvim dovoljno vremena za odlazak u porodilište.

Kada su krenuli bolovi, ona se brzo se sa mužem uputila do lajkovačkog Doma zdravlja u kome prva smena još nije bila ni počela. Već dok je Slađanin muž zvonio na ulaznim vratima Doma zdravlja, kako bi uzeo uput za Valjevo, Slađana je shvatila da porođaj počinje.

Porođaj je otpočeo i ubrzo su se na parkingu Doma zdravlja pojavile dve medicinske sestre, dežurni lekar i vozač saniteta.

Zbog specifičnih okolnosti, sestre su pupčanu vrpcu samo klemirale, a majka i beba su sanitetom, u pratnji medicinske sestre, urgentno transportovane za Valjevo.

- Devojčica je na rođenju imala nešto preko tri kilograma, dobilla je ocenu 9 i sve je kako treba - kaže majka, koja je sa bebom već izašla iz valjevskog porodilišta.

VIDEO: Odglumila je da joj je pukao vodenjak, a njemu pritisak na 200

(Telegraf.rs/lajkovacnadlanu.rs)

Komentari

  • Kosovka

    Bog vas cuvaoooo

  • mima

    pozdrav mami i prelepoj bebici, neka budu zive zdrave i srecne

  • Mara

    Neka su zive i zdrave😍😍😍a bebac ranoranilac dobro dosla u drugu dimenziju😁😁

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima