• 11

Deca radila u voćnjaku za nadnicu i izašla u šetnju kad ih je pokosio bahati vozač kod Bogatića

"Ti što si ovo uradio mojo deci platićeš debelo", poručila je jedna majka

  • 11

Troje dece koja su nastradala u saobraćajnoj nezgodi prošle noći u Salašu Crnobarskom, od jutra do popodne su radila u nadnici u jednom voćnjaku u Rumi, gde su brali jabuke. Uveče su sa još dvoje drugova izašli u šetnju, kada je nešto posle 22 sata na njih naleteo Golf 4 kojim je upravljao K.B. (60). Sestre Ana B. (17) i Slavijana B. (15) zadobile su lakše povrede, dok je Mario M.(16) zbog preloma rebara i povrede kičme zadržan u šabačkoj bolnici.

Povređene sestre su pre četiri dana iz Višnjićeva kod Šida stigle u Salaš Crnobarski kod bake Petre Nedeljković, da ovde provedu deo letnjeg raspusta. Još pod stresom, baka Petra se kida što je unuke pustila da izađu iz kuće.

Saobraćajna Nesreća kod Bogatića

Petra Nedeljković, Foto: Telegraf

- Obe su baš dobra deca, ne zato što su moje. Majka ih je pustila da budu kod mene malo preko raspusta, a one su odmah krenule sa nama da rade. Ceo dan su brali jabuke, i kada su me uveče pitale da izađu malo i prošetaju kroz selo nisam uspela da ih odgovorim. Pojedoh se živa zbog toga i kako je moglo da se završi. Starija Ana me je pozvala telefonom iz bolnice i uplakano ispričala sve šta se dogodilo. Molila je da ne javljam ocu i majci, ali od ćerke i zeta nisam mogla kriti već sam ih odmah pozvala. Za sat i po su stigli do Šapca i poveli ih sa sobom kući - priča baka Petra.

Majka Desanka kaže da Ana ima povrede vrata i kičme, dok je Slavijani povređena glava i stopalo preko kojeg je prešao točak automobila. Imaju bolove i još se oporavljaju od šoka koji su preživele.

- Ti što si ovo uradio mojo deci platićeš debelo. Hvala Bogu što ih je ostavio žive - napisala je ona na svom Fejsbuk profilu.

Sa decom koja su nastradala bili su i njihovi drugovi, Zorica I. (14) i Slavoljub J. (17), koji su prošli bez povreda jer su izbegli udar automobila.

Saobraćajna Nesreća kod Bogatića

Stevka Gajić, Foto: Telegraf

- Unuka mi je ispričala da su se oni kretali travom pored puta, a da je auto skrenuo i išao pravo na njih. Devojčice je oborio na travu, a dečaka nabacio na haubu i nosio ga tridesetak metara. Slavoljub je moju unuku Zoricu povukao za ruku i tako su se oboje spasli. Auto nije kočio niti se zaustavio - priča baka Stevka Gajić.

Nezgoda se dogodila u naselju, preko puta mlina, pa su ljudi u blizini istrčali na ulicu odmah pošto su čuli vrisak i plač preplašenih devojčica. Milica Čonjagić, čija je kuća u blizini mesta gde se dogodila nesreća, ranije je za Telegraf.rs potvrdila da su se čula tri udarca, a potom plač i zapomaganje.

- Moj sin Stanko je devojčice prevezao do hitne, a dečaka nije smeo pošto je bio bez svesti i krvav - rekla je Milica.

Saobraćajna Nesreća kod Bogatića

Foto: Telegraf

Policija iz Bogatića je operativnim radom tokom cele noći jutros oko devet sati pronašla automobil i vozača.On je priveden je u policijsku stanicu i saslušan, a javni tužilac je procenio da nema osnova za zadržavanje zato što povređena deca nisu životno ugrožena, pa je pušten iz pritvora. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenima.

- Šta to znači? Kakav je to zakon? Mogao ih je ubiti i opet nikom ništa. Shvatam da u saobraćaju može svakom da se desi, ali ne shvatam što se nije zaustavio da pomogne. Pa psa da je pregaziou morao je izaći iz kola - besna je baka Petra zbog odluke tužioca.

Istragom će biti utvrđeni uzroci nesreće. Telegraf.rs saznaje da vozač nije negirao krivicu, kao i da nije rađen alko test s obzirom da je vozač privreden dvanaest sati posle nezgode.

(D. Grujić)

Komentari

  • Neša

    Podhitno poostriti kazne da narod ne uzima zqkon u svoje ruke.

  • Draksi

    Bitno da a.V.razhleda knjižare po Njujorku u 2 ujutru!

  • Rile

    Zakon da se promeni odma sto se tice bahatih vozaca . Minimum 10 godina robije pa da vidis bahatost Ja vozim 30 godina u Australiji i svaki put u Srbiji i Evropi kad sam na godisnjem odmoru to je strasno ponasanje vozaca,dali neko razmislja da nedo bog oduzme zivot nekome ni krivom ni duznom a pogotovo necijem detetu

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima