• 15

Ministarstvo objasnilo otkaz medicinskoj sestri iz Zvečanske: "Ovo je teška povreda radnog odnosa"

Ministar Ðorđević istakao je da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan

  • 15

Medicinskoj sestri Ð. A. koja se nesavesno, suprotno od propisa, zakona i pravila, ponašala prema štićeniku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, prekinut je radni odnos, saopštilo je danas Ministarstvo za rada, zapošljavanje, boračka i socijalna puitanja.

- Odluka o donošenju rešenja o prekidu radnog odnosa (otkazu) medicinskoj sestri Ð. A. predstavljena je prilikom sastanka koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević održao sa direktorom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoranom Milačićem i rukovodiocima ove Ustanove - navodi se u saopštenju.

Ministar Ðorđević istakao je da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom

Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

- Nakon pažljive analize nemilog događaja, poštujući zakonsku proceduru, direktor je doneo odluku o prekidu radnog odnosa Ð. A. jer je ustanovljena teška povreda radnog odnosa. Zaposleni u Centru su stručni ljudi koji predano i sa mnogo ljubavi obavljaju svoj posao, te je nedopustivo da pojedinac svojim neprimerenim postupanjem ugrozi integritet čitave Ustanove - rekao je ministar.

Direktor Centra Zoran Milačić objasnio je da se na sastanku, osim o okončanju disciplinskog postupka, razgovaralo i o problemima sa kojima se zaposleni suočavaju, o budućim ulaganjima i izmenama zakona, kao i o drugim aktuelnostima u vezi sa radom ustanove, navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Ð. A. jedno dete baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

VIDEO: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Qwer

    Eh koliko je težih povreda, pa ni dlaka s glave da fali.

  • Ja

    LUDA I BEZOBRAZNA

  • Mimi

    Sta ima tu da se objasnjava, sta mislite kako bi prosla kod privatnika? "Sigurno" bi dao obrazlozenje! Dosta vise da drzavni sluzbenici budu debelo pod zastitom, previse se osilili!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima