• 27

"Ko je kriv za smrt trudnice Tamare?" Ministarstvo zdravlja reagovalo, ali još nije sve razjašnjeno

I dalje nema odgovora na pitanje ko je kriv za njenu smrt

  • 27

Ni 20 dana nakon smrti trudnice iz Kruševca Tamare Milić i njene nerođene bebe, nema odgovora koji prijatelji i porodica ne prestaju da postavljaju - "Ko je kriv za njihovu smrt?".

Tamara je, kako su pričali njen suprug Lazar i njena sestra Marijana, bila zdrava trudnica čija je trudnoća bila regularna. Ipak, kada je u sedmom mesecu trudnoće dobila bolove, otišla je Opštu bolnicu Kruševac gde su joj, kako tvrde njeni najbliži "medicinski radnici rekli da je razmažena, da ne histeriše i da se ne prenemaže".

Milićeva je nakon 4 dana provedena u kruševačkoj bolnici dobila sepsu.

Telegrafu je iz Opšte bolnice Kruševac pre 12 dana, 8. avgusta, rečeno da je unutrašnja kontrola rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi u toku.

- U vezi sa slučajem preminule pacijentkinje Tamare M., inspekcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku - kratko nam je odgovorila direktorka bolnice dr Vesna Stević Gajić.

Na pitanja koja su ovoj ustanovi upućena juče, o tome šta je ustanovljeno unutrašnjom kontrolom, još nismo dobili odgovore.

Iz Ministarstva zdravlja, pak, za Telegraf.rs kažu da je u kruševačkoj bolnici izvršen inspekciji nadzor i da im je naloženo sprovođenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika - lekara, koji su učestvovali u lečenju Tamare Milić.

- Po dobijenom izveštaju, upućen je predlog Ministarstvu zdravlja za sprovođenjem spoljne provere kvaliteta stručnog rada, nad radom zdravstvenih radnika u OB Kruševac, koji su učestvovali u lečenju T. M - naveli su iz Ministarstva.

Ipak, na naš mejl u kojem tražimo da nam se pojasni šta podrazumeva spoljašnja kontrola, kao i šta je ustanovljeno unutrašnjom proverom rada lekara koji su vodili Tamarinu trudnoću, još nismo dobili odgovore.

Podsetimo, Tamara je iz Opšte bolnice u Kruševcu prebačena na niški Klinički centar gde je preminula 1. avgusta.

(D.S.)

Komentari

  • Zveleb

    Konkretno u Kruševačkom zdravstvu mislim da radi naj nestručniji kadar u državi pod garanciju.

  • Ja

    Za smrt je kriva Smrt .Ostalo je sve marginalno.

  • 0008034

    Ne zna se ko je kriv, ali se pouzdano zna da nije niko od lekara. Kao i uvek. Mozda Pera lozac ili Milance sto menja sijalice. Ako nisu oni onda je, garant, kriva Mileva higijenicarka.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima