• 9

Zajedničke patrole Srbije i Kine od septembra na našim ulicama: Stefanović sa ambasadorom Bo

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador Narodne Republike Кine Čen Bo saglasili su se da je saradnja dveju zemalja dobra

  • 9

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Кine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ambasador Čen Bo je izrazila zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata koje donosi dosadašnja saradnja policija, dok je ministar Stefanović ocenio da je saradnja dveju zemalja, kako u oblasti unutrašnjih poslova, tako i u drugim oblastima na visokom nivou.

Stefanović i Čen Bo su razgovarali o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje, počev od pilot-projekta uspostavljanja zajedničkih patrola, čiji se početak rada očekuje u septembru kada se i očekuje najveći priliv kineskih turista.

Nebojsa Stefanovic razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Cen Bo

Ministar Stefanović i Ambasador Bo Foto: Tanjug/MUP SRBIJE

Кineski policajci u ovim patrolama imaće savetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima. Ministar i ambasador su razgovarali i o mogućnostima razmene iskustava i dobrih praksi kroz saradnju specijalnih jedinica ministarstava dveju zemalja, kao i o organizovanju obuka u narednom periodu koje će doprineti unapređenju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Stefanović je istakao da je intenzivna saradnja policija dveju zemalja neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Odmah da se upute i na Kosovo.Ako nista patrole i vojsku na sever hitno.

  • Milorad Vujicic

    Ruske baze hitno,express hitno.

  • Lord

    Pa da li je ovaj nas normalan...???

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima