≫ 

Da li je ovo najprljaviji grad u Srbiji? Smeće, smrad i izvor epidemije tik pored ambulante (VIDEO)

Gde vi mislite da je situacija najgora? Da li Vaše mesto ima ozbiljnije probleme?

  • 39
kraljevo deponija prljavo smeće Printskrin: RTV Melos

Kraljevačko naselje Grdica, Mataruška banja i sam centar grada Kraljeva poslednje vreme guše se u smradu i smeću sa mini deponija koje su se stvorile kraj retko pražnjenih kontejnera, tvrde stanovnici ovih mesta. Oni za sve to krive JKP "Čistoća" pitaju se - da li je Kraljevo postalo najprljaviji grad u Srbiji?

U gradskom naselju Grdica deponija se nalazi u neposrednoj blizini gradske pekare. Predsednik MZ Grdica kaže za RTV Melos da je "dogorelo" i da će meštani Grdice morati da "okrenu drugi list prema  rukovodstvu 'Čistoće'".

- Sav hleb koji se doprema gradu Kraljevu prolazi pored ovog legla zaraze. Mi smo pokušavali više puta da urazumimo ljude koji su ogovorni za održavanje komunalne čistoće u ovom gradu. Nažalost, naši apeli nisu dali nikakvog rezultata. Zato da budem potpuno jasan - ne bude li u Grdici stanje komunalne higijene dovedeno na iole pristojan nivo u narednih nekoliko dana, mi ćemo sazvati sve građane i apelovati na to da više niko ne prima račune od JKP "Čistoća", a onda ćemo poslove održavanja higijene obavljati samoinicijativno i samoorganizovano - rekao je Rade Erac, predsednik MZ Grdica.

kraljevo deponija prljavo smeće Prizor u Grdici Printskrin: RTV Melos

Mnogo bolji prizor nije ni u Mataruškoj banji, tvrde oni. Kraj vrata zdravstvene ambulante stoje ko zna kada poslednji put ispražnjeni kontejneri iz kojih se preliva smeće.

- Više sam puta govorio da je ovo potencijalni izvor epidemije. Na 20 metara od mesta gde se nalaze lekari i pacijetni je mini deponija, ali šta ćete kada imate jedno JKP koje ima jednog radnika i jednog ili dvojicu šefova koji ga nadgledaju, što je njihova primedba -  kaže dr Ljubiša Jovašević, meštanin Mataruške banje, za RTV Melos.

kraljevo deponija prljavo smeće Mataruška banja Printskrin: RTV Melos

Smrad od trule hrane, mačke, psi i vetar raznose đubre okolo, kontejneri u koje više ne može ni igla da stane, problemi su i u samom centru grada, tvrde oni.

I nastavljaju da se pitaju - da li je Kraljevo najprljaviji grad u zemlji?

Gde vi mislite da je situacija najgora? Da li Vaše mesto ima ozbiljnije probleme? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    17. septembar 2019 | 15:22

    Нажалост таква је цела Србија.

  • Ivan

    17. septembar 2019 | 19:04

    Kraljevo je nekada bilo najčistiji grad u bivšoj Jugoslaviji , šta se desilo, neću da komentarišem. Žao mi je, ja živim u ovom gradu i sramota me je. Nije samo JKP Čistoća kriva, grad je narastao sa 50-60 000 stanovnika na 100-110 000, grad nije ispratio nagli rast, ali na prvom mestu je naša nekultura. Pored Ibra su gomile smeća a "savesni" gradjani bez griže savesti uredno truju i sebe i nas. Nažalost komunalnoj Policiji je važnije da ... ma nema veze, ovo nikoga ne interesuje.

  • Dragan

    17. septembar 2019 | 16:57

    Ma narod je nekulturan i bahat FUJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA