• 39

Da li je ovo najprljaviji grad u Srbiji? Smeće, smrad i izvor epidemije tik pored ambulante (VIDEO)

Gde vi mislite da je situacija najgora? Da li Vaše mesto ima ozbiljnije probleme?

  • 39

Kraljevačko naselje Grdica, Mataruška banja i sam centar grada Kraljeva poslednje vreme guše se u smradu i smeću sa mini deponija koje su se stvorile kraj retko pražnjenih kontejnera, tvrde stanovnici ovih mesta. Oni za sve to krive JKP "Čistoća" pitaju se - da li je Kraljevo postalo najprljaviji grad u Srbiji?

U gradskom naselju Grdica deponija se nalazi u neposrednoj blizini gradske pekare. Predsednik MZ Grdica kaže za RTV Melos da je "dogorelo" i da će meštani Grdice morati da "okrenu drugi list prema  rukovodstvu 'Čistoće'".

- Sav hleb koji se doprema gradu Kraljevu prolazi pored ovog legla zaraze. Mi smo pokušavali više puta da urazumimo ljude koji su ogovorni za održavanje komunalne čistoće u ovom gradu. Nažalost, naši apeli nisu dali nikakvog rezultata. Zato da budem potpuno jasan - ne bude li u Grdici stanje komunalne higijene dovedeno na iole pristojan nivo u narednih nekoliko dana, mi ćemo sazvati sve građane i apelovati na to da više niko ne prima račune od JKP "Čistoća", a onda ćemo poslove održavanja higijene obavljati samoinicijativno i samoorganizovano - rekao je Rade Erac, predsednik MZ Grdica.

kraljevo deponija prljavo smeće

Prizor u Grdici Printskrin: RTV Melos

Mnogo bolji prizor nije ni u Mataruškoj banji, tvrde oni. Kraj vrata zdravstvene ambulante stoje ko zna kada poslednji put ispražnjeni kontejneri iz kojih se preliva smeće.

- Više sam puta govorio da je ovo potencijalni izvor epidemije. Na 20 metara od mesta gde se nalaze lekari i pacijetni je mini deponija, ali šta ćete kada imate jedno JKP koje ima jednog radnika i jednog ili dvojicu šefova koji ga nadgledaju, što je njihova primedba -  kaže dr Ljubiša Jovašević, meštanin Mataruške banje, za RTV Melos.

kraljevo deponija prljavo smeće

Mataruška banja Printskrin: RTV Melos

Smrad od trule hrane, mačke, psi i vetar raznose đubre okolo, kontejneri u koje više ne može ni igla da stane, problemi su i u samom centru grada, tvrde oni.

I nastavljaju da se pitaju - da li je Kraljevo najprljaviji grad u zemlji?

Gde vi mislite da je situacija najgora? Da li Vaše mesto ima ozbiljnije probleme? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kovac vkv

    Živim uKraljevu u naselju ribnica stanje je katastrofa ,potrebna je smena direktora čistoće i to hitno.

  • Nebojša Berak

    Dragi moji sveje ovo stvar pojedinaca koji vode grad i ovo se veoma lako resava bez ikakvih velikih para i bez pomoci drzave. Posetite RAŽANJ i videcete kako oni to lepo rade, kao da ste na zapadu u najcistijim sredinama. Njih treba promovisati i da sluze kao primer a tim ljudima iz opstine RAZANJ dati da vode timove po Srbiji i da rese problem.

  • Čiča

    To je grad gospodina Ajrodruma.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima