• 9

Novosađanka nakon incidenta sa neispravnom ljuljaškom: To je sistem "drži vodu dok majstori ne odu"

Iz Gradske uprave su, povodom incidenta koji se u petak uveče dogodio na dečijem igralištu u Ulici Stanoja Stanojevića, saopštili da je nalog za popravku rekvizita i sprava na tom igralištu dat 15. avgusta

  • 9

Nakon incidenta u Novom Sadu kada je ljuljaška pala i povredila ženu koja je u tom trenutku držala dete (2), oglasila se i Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

- Od tog datuma tri puta su vršene intervencije na ovom igralištu. Ljuljaška, predviđena za decu uzrasta od 5 do 12 godina, koja je pukla sinoć, popravljena je odmah jutros, 28. septembra - navodi se u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U saopštenju se ne objašnjava kako je i pored tri intervencije za prethodnih mesec dana, moglo doći do pada ljuljaške koja je povredila ženu. U pismu dostavljenom Portalu 021 opširno se opisuje procedura popravke dečijih igrališta.

Majka povredjena dok se igrala sa bebom

Foto: 021.rs

Navodi se da "na teritoriji Novog Sada trenutno postoji oko 200 dečijih igrališta i da se svake godine, kroz redovno održavanje, vrši njihova obnova i sanacija, a radovi na održavanju obuhvataju popravku ili eventualnu zamenu oštećenih rekvizita i pratećeg mobilijara (klupe, korpe, stalak za biciklove, zaštitne ograde i sl.)".

"Ovi radovi izvode se na osnovu Programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti od lokalnog interesa. Program realizuje Gradska uprava za komunalne poslove, dok stručni nadzor nad realizacijom Programa vrši Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Gradska uprava za komunalne poslove sprovodi postupak javne nabavke i zaključuje ugovor sa odabranim izvođačem radova na poslovima održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima. Na osnovu predmetnog ugovora, nadzorni organ Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije daje nalog izabranom izvođaču. U okviru ovih radova vrši se popravka oštećenih rekvizita (ljuljaške, penjalice, klackalice, tobogan), Nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sprovodi redovni nadzor i obilazak dečijih igrališta i pritom se izdaju nalozi za popravku svih uočenih oštećenja, a intervencije se obavljaju i prema prijavama dobijenim od strane inspekcije, mesnih zajednica ili samih građana", nabraja se u saopštenju.

povređena žena M. L.

Foto: privatna arhiva

"Svedoci smo nebrojenih primera vandalizma. Nažalost, činjenica je da i dalje ima neodgovornih pojedinaca, zbog čega se trudimo da utičemo na svest građana da ne uništavaju gradsku imovinu", navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

S druge strane, Novosađanka Radoslava K. koja stanuje u blizini ovog dečijeg igrališta kaže da su majstori koji su danas bili samo okačili ljuljašku na isto mesto.

povređena žena M. L, dijagnoza

Foto: privatna arhiva

- Majstori, međutim, nisu otkrili gde je pravi problem i to će opet otpasti. To je sistem 'drži vodu dok majstori ne odu' - navodi ona za 021.rs.

Ova stanovnica Novog naselja kaže i da je šest meseci vodila prepisku sa odgovornima iz Gradske uprave za građevinsko zemljište zbog problema na ovom dečijem igralištu i da su obećavali da će ljuljaška biti popravljena.

(Telegraf.rs/021)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    Pojma nisam imao da su ljuljaske namenjene deci od 5-12 god, a gde sam to mogao I da saznam?!

  • Zverko

    Padaju ljuljaske zato sto bi roditelji trebali da povedu malo racuna o deci kada su napolju(malo vecoj deci),pentraju se,skacu vrte te ljuljaske oko sipke..

  • sremac

    ako se vec pravi ljuljaska zar nije bolje staviti jacu za vecu decu nego jrasti lanac i cevi kuci za ljuljasku

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima