• 8

Kum, komšija ili još gore - otac! Da li ste svesni kako žive deca u Srbiji koju su oni zlostavljali?

Nekad su pedofili ljudi iz našeg komšiluka, pa čak i naši prijatelji

  • 8

Kad se krene na spavanje i ugase svetla, ona je tad najviše strepela. Strepela da će njen rođeni otac ući u sobu usred noći i uvući joj se u krevet. Maloletna devojčica iz Novog Pazara dugo je trpela silovanja u sopstvenoj kući, od njenog najrođenijeg.

Kad više nije mogla da izdrži, kad je pukla od bola, sramote i tuge, otrčala je majci i sve joj ispričala. Manijak je uhapšen. Nedavno je stigla i vest, da je baš taj Novopazarac E.T. (42) osuđen na 15 godina zatvora zbog toga što je godinama silovao maloletnu ćerku.

Igor Jurić iz Fondacije Tijana Jurić upozorio je da su u slučajevima silovanja dece, zlostavljači upravo oni koji su im najbliži - otac, kućni prijatelj, profesor iz škole, rođak. Zastanimo na tren i zamislimo kako je toj deci.

- Ne znam da li ste svesni da nam se gotovo na svakoj trećoj radionici javi bar po jedno dete koje je seksualno zlostavljao ili zlostavlja otac, kum, komšija, porodični prijatelj, trener, nastavnik... Da li ste svesni koliki je to problem i kako ta deca žive - glasi Jurićev post na Tviteru.

Deca traumu nose kroz ceo život, a neka nisu imala ni sreću da prežive. Mariju Jovanović, osmogodišnju devojčicu u Starim Ledincima pre sedam godina silovao je i ubio komšija Mladen Ogulinac. Osmogodišnja Marija nestala je 26. juna 2010. godine iz svoje kuće u kojoj je bila sa mlađim bratom. Komšija Ogulinac, čija je sestra povremeno čuvala Mariju i njenog brata, iskoristio je poznanstvo sa devojčicom i namamio je u svoju kuću u Ulici Vuka Karadžića.

Po povratku sa posla, roditelji su krenuli u potragu za devojčicom. Njeno telo pronašao je otac u dvorištu komšije Ogulinca. Bila je silovana i zadavljena. Potraga za Ogulincem trajala je do kasnih večernjih sati. Uhapsili su ga pripadnici Žandarmerije, zahvaljujući kojima je sprečen njegov linč od strane ogorčenih meštana, zgroženih zločinom.

Iste godine, dva meseca kasnije, tačno na dan Marijinog rođendana, Ogulinac je nađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Okružnom zatvoru u Beogradu. Umro je od infarkta i nije dočekao suđenje, a kamoli kaznu.

Ako primetite bilo šta sumnjivo u okruženju, ne prezajte od toga da proverite, ispitate, da budete oprezni. Čuvajte decu u vremenu kada su zbog brzih tehnologija još dostupnija pedofilima.

Video: Igor Jurić o trgovini ljudima, predatorima, pedofilima i tome kako da zaštitite svoju decu

(M. L.)

Komentari

  • Kristina

    Ni ja nerazumem🤢🤢🤢

  • M

    Sve bi ja to na robiju doživotno

  • .

    Blage kazne za siledzije,pedofile...Sve bih na dozivotnu,bez pomilovanja,jer u principu nakon izlaska nastave sa gnusnim zlocinima....

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima