• 6

Na Kopaoniku počelo uklanjanje nelegalno izgrađenog kafića

Zanimljiv put od 150 do 1.000 kvadrata

  • 6

Na vrhu Kopaonika u petak je počelo uklanjanje nelegalno izgrađenog "kafića", za koji je inspekcija avgusta 2018. donela rešenje o rušenju, piše "Politika".

Kako navodi, investitorka tog objekta Snežana Mitković iz Smedereva sama je angažovala radnike, koji su najpre izneli inventar, a juče su skidanjem crepa krenuli sa demontažom objekta.

"Politika" objašnjava da su predstavnici Ministarstva građevinarstva, pod čijom su ingerencijom inspektori, odbijali da započnu rušenje bez asistencije policije, dok je iz MUP-a rečeno da "policija ne asistira bez dokaza da se investitor nasilno protivi rušenju".

List napominje da investitorka o uklanjanju objekta nije obavestila inspekciju, NP "Kopaonik" ni opštinu Brus, iako je imala obavezu da to učini.

- Bez obzira na to, ovde ne sme da bude šuta. Za odnošenje se moraju angažovati komunalna preduzeća ili da se objekat demontira tako da ne ostane šut - rekao je čuvar zaštićenog područja na Kopaoniku Rajko Nikolić.

Investitorka je od opštine Brus dobila dozvolu za gradnju montažnog kafića od 150 kvadrata, a podignuta je armiranobetonska građevina površine oko 1.00o kvadrata, dodaje "Politika".

(Telegraf.rs / Politika / Foto: Ilustracija)

Komentari

  • Лицемер

    Било би логично да јој се одузме и зарада сразмерно квадратури коју је илегално изградила ... или ја можда нисам нормалан!?

  • Ccc

    Mene zanima dal su politicarima vec srudili one nelegalne objekte??

  • Boki

    Bas da vidimo dal ce da se rusi .a ja ne verujem .

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima