Jelena (20) sama drži imanje: Otac je umro pred njom kad mu je mašina otkinula ruku, a majka od raka

Kako kaže, posle toga, plašila se svega

Jeleni Živković (20) iz sela Šume kod Topole, je otac preminuo 2015. godine, a majka 2017. godine. Od tada ona na porodičnom imanju živi sama. Otac joj je preminuo od posledica rada na mašini koja mu je odsekla ruku i to u njenom prisustvu, majka se razbolela godinu dana kasnije.

Starije, udate sestre su pomagale finansijski, a najmlađa Jelena je bila uz majku, tada je bila treća godina srednje škole.

Jelena Živković, selo Šume kod Topole

Printskrin: Prva TV

- Ja sam onda rekla sebi da ću ja da muzem krave i da idem u školu, da bih i ja mogla nešto da joj dam, da ne bude da sestre mogu, a je ne mogu - priča Jelena,

Iako veoma mlada preuzela je sve teške poslove na sebe. Straha, kaže, više nema.

Jelena Živković, selo Šume kod Topole

Printskrin: Prva TV

Krenula sam dalje

- Imala sam veliki strah kada mi je otac umro, u mom prisustvu, onda sam imala strah od svega. A kad mi je majka umrla, onda sam rekla sebi "Ili idem napred ili stajem" i nastavila sam.

Želja joj je da pokrene školu jahanja i da svoje znanje prenese i na druge. Kobilu Ajše je dobila od strica kada je bila mala i ta ljubav je neopisiva. Na onome što ona ume, pozavideli bi joj i vrsni dreseri konja. Odlučila je da ostane tamo gde su joj koreni, kaže, ništa drugo joj ne treba.

- Sve što sam želela u životu ostvarila sam - kaže ova davdesetogodišnja devojka. - Sada želim samo zdravlje.

(Telegraf.rs / Izvor: TV Prva)

Komentari

  • 0731510472

    Vala nisam video pametnije i hrabrije stvorenje. Svaka cast mala samo napred.

  • eNL

    ovakvu domaćicu bih odmah oženio.

  • Vukodlak

    Svaka cast Jeleni. Ljubav prema zivotinjama ,je besprekorna i tu nema Granice. Mlada si ,lepa-prelepa ,slatka - PAMETNA. Kljuc tvog uspeha -tvoja ODLUCNOST. Neka ti BOG da sbe sto pozelis. SRECNO.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima