≫ 

Džipijada u Paraćinu kroz blatnjave staze: Pogledajte kako se s prirodom bore ovi četvorotočkaši

Deseta jubilarna "Džipijada" održana u Paraćinu

  • 0
Džipijada

Printskrin: Youtube/Ivan Milanovic

U Paraćinu je juče počela „Džipijada“ – modifikovana vozila takmičiće se u vožnji blatnjavim stazama na prostoru ispražnjenog veštačkog jezera na Karađorđevom brdu. Reč je o jubilarnoj 10. Džipijadi.

Džip klub 4h4 Buljane iz Buljana organizovao je ovaj događaj u vremenu od 12:00 do 17:00 časova.

Takmičenje je predviđeno na dve staze različitih karakteristika i to „soft“ i „hard“. Prijavljeno je učešće velikog broja džip klubova kao i ostalih ljubitelja terenskih vozila.

Na planinama kod Paraćina učestvovalo je šezdesetak vozača željnih avanture.

Uroš Pavlović

Foto: Uroš Pavlović

Za razliku od prethodnih godina kada su trase bile na toliko nepristupačnim terenima da nije bilo publike, sada se do mesta takmičenja moglo doći putničkim kolima. Zato je bilo posmatrača koji su, sa strane, uživali u vratolomijama, a bilo je i roditelja sa decom.

Nakon završenog takmičarskog dela, u 18 časova u domu kulture Buljane usledilo je proglašenje pobednika po kategorijama, uručenje nagrada i priznanja, uz svečanu večeru i prigodan muzički program.

A džipijada je protekla baš kako je i trebalo. U zaglavljivanju u blatu i izvlačenju, nakon čega je odlazak kod servisera neophodan. Ko "pretekne" i uspe da plati popravku, doći će i naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA