• 1

U Despotovoj sobi sve će ostati kako je ostavio: Majka dečaka leptira uradiće i jednu humanu stvar

Ne može da uđe u Despotovu sobu a da ne zaplače

 • 1
Despot Lazić

Foto: Printskrin/Facebook

Roditelji Despota Lazića, preminulog dvanaestogodišnjaka iz Bajine Bašte, podeliće skupe flastere kupljene sredstvima koje im je uplatila "Blic fondacija", deci koja boluju od iste bolesti od koje je patio njihov sin.

Mali Despot, dečak leptir, preminuo je prošlog petka na Institutu za majku i dete u Beogradu usled slabljenja srca koje je izazvala bulozna epidemoliza, neizlečiva bolest od koje je od rođenja bolovao. Despot, nažalost, nije stigao da iskoristi tada kupljene flastere, smrt je bila brža. Njegovi roditelji sada žele da pomognu drugoj deci leptirima.

- Sve flastere poklonićemo deci leptirima, drugarima i sapatnicima našeg sina, namučenim leptirićima. Hoćemo da pomognemo koliko možemo jer su i nama mnogo pomagali - rekla je Despotova majka Sofija Lazić.

Despot Lazić, Sofija Lazić

Sofija i Despot, Foto: Facebook/Sofija Lazić ex Skorupan

Iza Despota je ostalo 10 neiskorišćenih kutija sa po četiri lista silikonskog upijajućeg flastera, jedinog flastera koji ne oštećuje kožu i ne napravi nove rane na telu dece leptira.

- Kutija košta 32.000 dinara, nama je bila dovoljna za jedno previjanje, a Despota sam previjala svaki drugi dan. Eto koliko su nam ti flasteri bili veliki trošak. Znam koliko će naš poklon značiti roditeljima koji prolaze muku koja je nas pratila od Despotovog rođenja. Savetujemo im da budu jaki, da se bore, da ih ne bude sramota da javno kažu šta ih muči i da se ne stide da traže pomoć. Zavoje, gaze, mrežice koje smo takođe koristili za previjanje ustupili smo Domu zdravlja iz Bajine Bašte - kaže Sofija.

Nesrećna majka još jednom zahvaljuje svakome ko je pomogao lečenje njenog sina, ali i ukazuje da bi joj srce bilo puno kada bi deca leptiri i udruženje "Debra Srbija", koje ih okuplja, imali stalnu finansijsku podršku.

Despot Lazić, gost FK Partizan

Voleo je Partizan, Foto: Twitter/@FKPartizanBG

Sofija Lazić kaže da joj je teško posle Despotove smrti, a najteže joj je da uđe u njegovu sobu.

- Ništa, ama baš ništa nisam dirala u Despotovoj sobi. I neću dok sam živa. Samo ću brisati prašinu. Njegov kompjuter na kojem je obožavao da radi, mikrofon, slušalice, sve je ostalo isto kao onog dana kada je počeo da natiče i kada je hitno morao da ode u bolnicu. Sve još miriše na njega. Despot je, iako bio sav u ranama, imao lep miris. Kad uđem u tu sobu, a navikla sam da je on u njoj, pa vidim praznu stolicu, prazan krevet, briznem u plač - kaže Sofija Lazić.

Ipak, Sofija je svesna da mora da bude jaka, ima još jednog sina i sve mora da izdrži.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ХАЏИ КОСТА

  18. oktobar 2019 | 12:29

  ДОКЛЕ БРЕ ВИШЕ ДА ПОЛИТИЧАРИ И ОСТАЛА БАГРА ГУРАЈУ ПАРЕ КОЈЕ НИСУ ЗАРАДИЛЕ У СВОЈ ЏЕП А ОВИ МАЛИ АНЂЕЛИ ДА ПЛАЋАЈУ ТОЛИКО ТЕ ФЛАСТЕРЕ ЗАР ИХ НИЈЕ СРАМОТА? ОДМАХ ДА ТИ ХАНЗАПЛАСТИ И ОСТАЛИ МАТЕРЈАЛИ БУДУ ДОСТУПНИ ПРЕКО РФЗО-а

  51
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA