≫ 

Crvi u sudoperi, ulošci ispod kreveta: Beogradskoj čistačici se smučio život od prljavih stanova

Stanje u kupatilima i kuhinjama nespojivo sa utiskom koji stanari ostavljaju

  • 3
Prljava kuca, nered, ciscenje

Foto: Shutterstock

Radmila (45) je ostala bez posla 2009. godine nakon što je firma u kojoj je bila zaposlena otišla u stečaj. Nije joj bilo lako da nađe posao u struci, pa je mesecima lutala pokušavajući da zaradi novac za osnovne potrebe. Kada je videla da njime ne može da izdržava dva srednjoškolca, odlučila je da svoju diplomu "okači o klin" i počne da čisti po kućama.

Već 10 godina Radmila se bavi ovim poslom, a kako kaže doživela je lepa, čudna, ali i užasna iskustva. Ima stalne mušterije, dobro zarađuje, ali joj zbog onoga što ponekad zatekne u prostoru koji čisti, pripadne muka. Ovo su neka od njenih najgorih iskustava.

Crvi u sudoperi, ulošci, prljave gaće ispod kreveta

 

- Pre nekoliko godina, pozvana sam da očistim stan u kome su  10 dana boravile četiri mlade devojke, koje su u Beograd došle zbog provoda. Da ih vidite na ulici, pomislili biste da su ispale iz nekog takmičenja lepote, ali kada sam ušla u stan u kome, samo što me šlog nije strefio. Stan od 33 kvadrata, čistila sam tačno četiri sata. Toliko je bilo prljavo i gadno, da sam u jednom trenutku zaplakala od muke.

Prljava kuca, nered, ciscenje

Foto: Shutterstock

Nije se znalo koja prostorija je gora. U spavaćoj sobi sam, pored tone dlaka, našla i uložak (iskorišćen) ispod kreveta, kao i prljave gaće. Posteljina je bila prljava od šminke, pa pretpostavljam da je uveče nisu ni skidale, nego su svako jutro dodavale po jedan novi sloj.

Kupatilo je bilo užasno. Tragovi povraćanja, prosut skoreli puder, blato pored tuš kabine. Miris je bio neprijatan, pa pretpostavljam da su često imale problema da "pogode" wc šolju.

U kuhinji sam ipak doživela najveći šok. Videla sam osrednju "planinu" u sudoperi, ali sam mislila da su u pitanju samo nagomilani sudovi. Kada sam počela da ih sklanjam, ugledala sam i smeće. Nije bilo teško zaključiti zbog čega je kanta, koja za smeće i služi - bila prazna. One su sve bacale u sudoperu! Užasno je, što ni to nije bilo najgore. Odjednom su se ispod hrpe smeća pojavili veliki beli crvi. Vrisnula sam i tek posle nekoliko minuta uspela da se priberem i nastavim sa čišćenjem.

Ponovo crvi, smrad i prašina koja može da se čisti lopatom

Da budem potpuno iskrena, mislila sam da mi je susret sa crvima bio prvi i poslednji, ali je usledilo još gore iskustvo. U jednom stanu mlada studentkinja je živela dve godine, a kako su mi stanodavci koji su me unajmili rekli, reč je o lepoj, uvek doteranoj, pametnoj devojci. Zbog toga su i oni bili u šoku kada su videli u kakvom stanju je ostavila stan.

Naime, kada sam ušla, prvo što mi je upalo u oči su gomile prašine i dlaka svuda po ćoškovima. Delovalo je kao da dve godine nije koristila usisivač. Miris ustajalog, bio je praktično neizdrživ. Nikako nisam mogla da razumem kako je neko u tom prostoru mogao da boravi duže od 15 minuta!

Kuhinja je bila sva ulepljena, a sudovi nisu oprani mesec dana. Neke šerpe sam morala da bacim, jer su bile do te mere zagorele, masne i prljave, da je bilo nemoguće oprati ih.

Rerna, ciscenje rerne, pranje, ribanje

Foto: Shutterstock

Tepisi, nekada bež i braon boje, bili su praktično crni, a svuda po kući mogle su se naći kartonske kutije od hrane, flašice od sokova, itd.

Ipak, najgori deo me je sačekao kada sam izašla na terasu. Tu se nalazila prava mala deponija, oko koje se širio nesnosan smrad. Misleći da je sve u kutiji, koju ću da podignem i bacim (doduše iz nekoliko puta), podigla sam je, a onda je smeće propalo kroz trulu kutiju pravo na moje noge! Bilo je sluzavo, ljigavo i odvratno, a najgore je što sam na patikama ponovo ugledala mesnate bele crve, mnogi bi pomislili pune proteina! Vrisnula sam toliko jako, da je komšija momentalno istrčao na terasu.

Pomogao mi je da očistim terasu, tako što je doneo lopatu, pa smo smeće u nekoliko serija odneli do kontejnera.

Na kraju sam ušla u kupatilo koje je smrdelo na mokraću. Svuda su bile žute fleke, a mislim da nije oribano barem godinu dana. Kada je od prljavštine bila crna, ogledalo je zbog prljavštine postalo neupotrebljivo, a pločice prekrivene ulepljenim dlakama.

Posle čišćenja ovog stana, dala sam sebi oduška i odmorila narednih pet dana.

Čišćenje sa gas maskom

Iako sam se nažalost uverila da su žene prljavije od muškaraca, ni za njih se ne može reći da su "čistunci". Skoro sam čistila stan jednog mladog momka, koji po ceo dan radi i nema vremena time da se bavi (a možda i ne ume). On je, za razliku od mnogih žena koje me zovu, pa pre mog dolaska prečiste ceo stan, oslobođen tih "kompleksa", pa je ostavio sve onako kako jeste.

Prljava kuca, nered, ciscenje

Foto: Shutterstock

Kada sam ušla videla sam gomilu razbacanih stvari, ali se nisam preterano iznenadila, jer je to kod muškaraca uglavnom uobičajena situacija. Ipak, kada sam "zagrebala" po povrišini, imala sam šta i da vidim! Momak kao da je bio u svađi sa čarapama. Bilo ih je svuda po kući, prljavih, smrdljivih muških čarapa. Čak i u fioci sa escajgom! Primetila sam i da mu se dečava da zaspi sa cigarom u ruci, jer su se od nameštaja, pa do tepiha i parketa, svuda nalazili pečati nastali od cigare.

Pomerila sam kauč u dnevnoj sobi, a onda zamalo povratila. Tu je bilo opušaka, prljavih maramica, prašine za izvoz, pa čak i iskorišćen kondom! Čistila sam i molila Boga da me nešto ne ujede.

Ipak, najgoru situaciju zatekla sam u kupatilu. Prvi pokušaj ulaska prošao je neslavno, jer me je zapljusnuo talas neprijatnog mirisa, pa sam brže-bolje zatvorila vrata! Uzela sam jedan peškir, gumicom za kosu ga vezala iza glave, a onda oprezno, kao da pripremam teroristički napad ušla i počela da čistim. Ovaj dečko kao da žmureći obavlja nuždu, jer je mokraće bilo svuda, osim tamo gde je trebalo! Užasno!

Još je zahtevao da ne usisam pauka Peru u njegovoj spavaćoj sobi, jer ga kako kaže, smiruje pred spavanje. Naravno da sam zaboravila, zbog čega me je prilično izgrdio!

Nakon toga me je zvao još nekoliko puta, ali sam uvek izmislila neki izgovor".

Video: Mislite da su naši javni toaleti prljavi? Pogledajte samo kakvi su u Londonu!

(Telegraf.rs/ Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    23. oktobar 2019 | 08:17

    Ja se samo pitam kako te spodobe, jer ljudi nisu, mogu da stanuju u takvom okruženju? Mislim, odvratno samo dok se čita. 🤮🤮 Od sada se ne opterećujem sa ovo malo prašine 🤣

  • Marina

    23. oktobar 2019 | 09:39

    Ne ovako drastično, ali mladi danas žive veoma komotno i njima je to ok. Živim sa suprugom i dva odrasla sina. Razbacane stvari i djubre od ombalaže je njima ok. Ja sredim jer me nervira suprug mi govori da to ne radim i stvarno ne znam kako će biti kad se uskoro odsele. Al opet jedva čekam.

  • Ranka

    23. oktobar 2019 | 09:53

    Sve je to kućni odgoj .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA