• 95

Zašto je sin pacijentkinje napao tehničara u Nišu? Jedan tvrdi da nema razloga, drugi da je izazvan

- Rekao sam mu da tako može da se ponaša na ulici nakon čega me je on udario dlanom ispod oka. Povukao sam se, doktor ih je primio i to je sve – kaže Ivan Stojković, medicinski tehničar

  • 95

Ivan Stojković, medicinski tehničar na Klinici za urologiju niškog Kliničkog centra koga je u četvrtak napao sin jedne pacijentkinje tvrdi da ga nije ni na koji način izazvao i da je svoj posao radio na najbolji mogući način. U njegovu zaštitu stalo je rukovodstvo ove zdravstvene ustanove i sindikat Nezavisnost, koji su ovim povodom održali konferenciju za novinare sa koje su uputili zahtev da se medicinskim radnicima prizna status službenih lica.

- Pacijent je zahtevao da lekar odmah primi njegovu majku, jer je teško bolesna. Rekao sam mu da sačeka malo i da će doktor odlučiti o njenom prijemu. On mi je bacio knjižicu i uput, rekao sam mu da mi to ne treba i da sačeka. Pitao sam doktora da li može da ih primi, on je to odobrio nakon čega sam tom čoveku kazao da uvede majku. Međutim, on mi je ponovo bacio knjižicu i nastavio da viče. Rekao sam mu da tako može da se ponaša na ulici nakon čega me je on udario dlanom ispod oka. Povukao sam se, doktor ih je primio i to je sve – kazao je Stojković.

Njegove navode potvrdio je i dr Tomislav Stanojević, svedok incidenta.

- Nije bilo razloga za sukob, pacijentkinja nije dugo čekala. Razumem frustraciju pacijenata, dolaze bolesni, nervozni, čekaju, ali mora da postoji prag tolerancije. Živi smo ljudi, nismo idealni, trudimo se da radimo najbolje – rekao je Stanojević.

Klinički centar Niš, napad na tehničara

"Medicinar mu se uneo u lice zbog čega ga je odgurnuo, a zatim mu udario šamar" / Foto: Telegraf

Tehničar bio neprofesionalan?

Međutim, kako saznajemo, čovek koga je nakon incidenta privela policija tvrdi da je odreagovao jer se tehničar ponašao neprofesionalno.

- On je kazao da je ušao u ordinaciju i rekao tehničaru da je njegova majka hitan slučaj što je argumentovao uputom. Kako je dalje kazao, on mu je odgovorio da on odlučuje šta je hitno, te da je bio krajnje neprijatan zbog čega su se posvađali. Prema njegovim navodima, medicinar mu se uneo u lice zbog čega ga je odgurnuo, a zatim mu udario šamar – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Radovanović: Nema opravdanja

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović komentarišući ovaj incident, kazao je da nema opravdanja za napade na zdravstveno osoblje.

- Od početka godine 3.500 zaposlenih u Kliničkom centru zbrinulo je 600.000 ljudi. U istom periodu registrovano je 11 napada na naše ljude. Niko od njih ne zaslužuje da bude napadnut, odgovorno tvrdim da niko nije vraćen iz ambulante zbog nečijeg hira – naveo je Radovanović.

Status službenih lica

Predsednik sindikata Nezavisnost Miodrag Stojković otišao je najdalje u osudi ovog događaja. On je zatražio da se njegovim kolegama prizna status službenih lica, a za učestale incidente delimično optužio zaštitnike pacijenata, koji su prema njegovoj oceni, uticali da se oni ponašaju bahato i zloupotrebljavaju prava koja imaju.

(D. K.)

Komentari

  • Koča

    Sve ovo ovde, svi komentari, su težak govor mržnje. Odvratno i nakazno. A priča se o nekom "dobrom narodu" koji "napada samo kad je izazvan". Ne znam koliko je to tek bolesno. I kako radnik u nekoj službi može da bude tako odvratan a da ne bude i narod iz koga dolazi. Pa zdravstveni radnik je narod. Političar je narod. U firmama radi narod geniji a ne Marsovci. I ako vam se čini da je narod na svim drugim mestima "zlatan" i "da nikada ne bi" pored svih svakodnevnih bahatosti, ubijanja, gaženja, silovanja od baba do dece, maltretiranja, i svega ostalog, a čini vam se.... Ooo, to mnogo govori o vama, vašim vrednostima i ko ste vi a ko je onaj koga pljujete ko god to bio. Znači, kada stavim sve ove nasuprot ovom tehničaru dokazi su jasni - tehničar je u pravu

  • mile

    iz sopstvenog iskustva znam pouzdano da tehnicar nije dobio po nosubas badava ima tu jos kako se pojedini ponasaju i treba tako bolji su od nih veterinari oni bar lece stoku a ovi su prema narodu gori od stoke a sluzbena lica prvi glasam protiv jer ta bezobrazluk samo motka leci bravo za sina oslobodite coveka ne stitite bezobraluk

  • Petar

    Na urologiji vlada anarhija,neradi doktori rade po privatnim klinikama ,na kliniku dodji dase odmor I primu ,I'ma cestirih Ali malo, Radovanovic treba da Leti sa direktorskog mesta nesposoba ,treba da dodje menazer struca I ozbijln,ilice Nova klinika dacese raspadne.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima