• 16

Mali Petar je sa otmičarima sarađivao, imao je ove mudre zahteve: Opisao ih je samo jednom rečju

Taj odgovor oduševio je ministra policije

  • 16

Dan nakon što je mali Petar Mitrović spašen od otmičara, njegova porodica i dalje ne može da se oporavi od šoka, a dečak sve to podnosi zrelo i junački. Kako su nam ispričali rođaci, Petar je sve vreme tokom otmice bio svestan šta se dešava i postupao je mudro, kako verovatno ne bi ni mnogi odrasli.

- Sarađivao je s otmičarima. Nije im pružao otpor da ih ne bi isprovocirao. Zahvaljujući njegovoj mudrosti, sve se tako dobro završilo. Čak im je tražio malo vode i hrane da bi sačuvao snagu. Postupio je pametno i smireno - pričaju nam najbliži rođaci, ponosni na hrabrog dečaka.

Petar je, kažu, čak i kad su mu prekrili glavu, krajičkom oka uspeo da ih spazi. Kasnije je, na pitanje ministra Nebojše Stefanovića da li zna ko su otmičari, kao iz topa rekao: "Znam, oni su jedan ološ."

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova

Susret s porodicom nakon otmice, Foto: RTV Stara Pazova

- Njegova zrelost je oduševila ministra pa je najavio da će narednih dana posetiti Petra. Ponosni smo na njega kako je bio mudar i hrabar. On je naš mali genije - s ponosom poručuju najbliži.

Podsetimo, Marko J. (54) osumnjičen je da je sa dvojicom sinova, kao i Aleksom M. (18) na ulici oteo dečaka Petra Mitrovića (13) i odveo ga u napuštenu kuću u Belegiš.

Otmičari su, kako se sumnja, dečaka vezali lancima i držali mu pištolj na slepoočnici, teravši ga da se dopisuje sa starijim bratom. Na taj način su, navodno, pokušavali da namame i starijeg sina porodice Mitrović, a motiv je najverovatnije bio novac.

Nakon 23 sata potrage, policija je Petra našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(M.L.)

Komentari

  • branko

    Dobro je Bogu hvala da je decak dobro, odlicno je sto su organizatori otmice pohapseni, hajde da verujemo u tuzilastvo i sud da ce ovo dokazati i presuditi kako Bog zapoveda, mislim da je ovo dete i previse provlaceno po novinama, treba ga pustiti na miru sa svojom porodicom, da ode na neke razgovore sa psihoterapeutom, veliki je stres dete prezivelo, i da ne pravimo od jednog od najtezih krivicnih dela rijaliti, bitno je da se zrtva sto pre vrati u normalu koliko god je moguce......

  • Misa

    Idu izbori, da

  • xx

    Sutra ce se ispostaviti da ih je mali sve slozio kao metar drva kao stiven sigal

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima