• 2

U ovom selu odgajaju se savršeni nemački ovčari, čak i Nemci dolaze po njih: Oni su šampioni Balkana

Potrebno je uložiti puno truda, kaže vlasnik odgajivačnice

  • 2

Srbija je postala mesto gde se odgajaju savršeni rasni psi, pa je potražnja za njima iz godine u godinu sve veća. Slobodan Radojević iz sela Šume pre deset godina dobio je prvo štene nemačkog ovčara, i od tada njegovo imanje postalo je nadaleko poznato po izvrsnim šampionima.

- Ljubav se rodila na prvi pogled. Ali nismo želeli samo da ih mazimo i pazimo, već da od njih napravimo najbolje. Potrebno je uložiti puno vremena i truda, njihova dresura nije ni malo laka, ali sve se to na kraju isplati kad ih vidimo na pobedničkom postolju - priča Slobodan za RINU.

Slobodan Radojević

Foto: rina.rs

Njegovi psi pokupili su sve vredne nagrade – u Srbiji, na Balkanu, u Evropi, a jedna ženka bila je čak 14. na svetu, što je veliki uspeh za psa sa ovih prostora.

- Otišao sam u Nemačku i svoju ženku pario sa čistokrvnim tamošnjim ovčarom, i na taj način dobili smo dobro poreklo naših štenadi. Sve više je dobrih nemačkih dugodlakih ovčara u Srbiji, pa čak i Nemci dolaze ovde da bi parili svoje pse ili ih kupovali i vodili u svoju zemlju - rekao je ovaj uzgajivač rasnih pasa.

Najveći broj njegovih pasa završi u inostranstvu, a kupci stižu iz celog sveta.

Slobodan Radojević

Foto: rina.rs

- Pre četiri meseca kod nas je bio jedan Indijac koji je želeo da kupi ženku šampionku i nije žalio novac, bio je spreman da za nju da čak 15 hiljada evra, ali ja nisam pristao jer najbolji psi koji daju dobro potomstvo, prosto nemaju cenu - rekao je Slobdan.

Cena štenadi kreće se od 200 do 500 evra u zavisnosti na koje tržište se prodaje, a odrasli psi se prodaju za nekoliko hiljada evra zavisno od njihovog porekla i uspeha na takmičenjima.

(Telegraf.rs/Rina)

Komentari

  • Koja

    Ljubav na prvi pogled a samo neke cifre se pominju,naravno da volis pse ali radis zbog para.

  • 🧸

    najbolji pas na svetu ❣️

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima