Da li je Slavica bila u Iranu 15 dana sa decom, kako tvrdi njen bivši muž? Oglasio se ambasador

- Niko me o toj poseti nije obavestio - rekao je ambasador Dragan Todorović

  • 47
Ejup Sabri Jundžu, Slavica Burmazović Foto: Privatna arhiva, Facebook

Slavica Burmazović je posle četiri godine ponovo sa svojom decom. Dve ćerke Esma i Ajša i sin Tarik od pre dva dana su u Beogradu i uživaju sa majkom. Snažno je, međutim, odjeknula izjava Ejupa Sabrija Jundžua da je Slavica prošle godine 15 dana boravila u Iranu i viđala se sa decom.

Tim povodom obratili smo se i ambasadoru Srbije u Iranu.

- Meni to nije poznato, niko mi se nije zvanično obratio, niti me o toj poseti obavestio. Slavicu sam prvi put video na aerodromu u Beogradu kada sam dopratio decu. Najvažnije je da se ovaj problem rešio mirno i da je tome doprineo i otac dece - izričit je Dragan Todorović.

Ejup Jundžu je rekao da je u stalnom kontaktu sa decom.

- Među nama nema nikakvih problema u komunikaciji. Video sam i njihovu zajedničku fotografiju iz obilaska Beograda koju je Slavica objavila na "Fejsbuku". Znam da su dobro i to je sada najvažnije - rekao je Ejup.

Slavica Burmazović sa decom Slavica sa decom u obilasku Beograda/ Foto: Facebook/Slavica Burmazovic

Raspletu sa srećnim krajem prethodila je duga i mukotrpna borba da deca koju je i turski sud pravosnažno dodelio majci konačno i budu u njenom naručju. Četiri godine, kako je tvrdila, Slavica nije videla svoju decu. Njena patnja utoliko je snažnije odjeknula, pa se u rešavanje ovog porodičnog problema, osim našeg uključilo i Ministarstvo spoljnih poslova Irana sa šefom diplomatije Muhamedom Zarifom.

Da je ova porodična drama rešena na najbolji način saglasan je i Ejup Jundžu.

- Slavica i ja smo poslednjih godinu dana razgovarali i dogovorili sve oko dece. Ako im bude dobro u Beogradu, neka žive tamo, a ako ne, mogu da dođu u Tursku - rekao je.

Slavica Burmazovic Prvi susret Slavice sa decom posle četiri godine/ Printskrin: Telegraf.rs

Na naše pitanje da li će posećivati decu u Beogradu s obzirom na to da je, kako nam je potvrđeno u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, na Interpolovoj međunarodnoj poternici i da postoji nalog za njegovo privođenje zbog krivičnog dela oduzimanje maloletnog lica, odgovorio je:

- Planiram da posećujem decu, već sam s njima razgovarao. U Beogradu sam živeo 15 godina i nikakav prekršaj nisam napravio. Nisam više odgovoran ni pred turskim sudovima jer sam decu sada vratio majci.

Video: Slavica Burmazović je četiri godine čekala da zagrli svoju decu

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA