• 17

Psi lutalice upali u tor i rastrgli sve ovce domaćinu iz Novog Pazara, a onda nasrnuli na njega

U čoporu je, kako kaže domaćin, bilo najmanje desetak pasa lutalica, a šteta koju su pričinili je ogromna

  • 17

Halko Papić iz Novog Pazara u nedelju ujutru u svom toru u kom je držao ovce doživeo horor. Psi lutalice preko noći upali su na njegovo imanje i zaklali sedam, a teško ranili šest ovaca.

- Kad sam došao rano ujutru, imao sam šta i da vidim. Psi su komadali ovce i skidali meso sa njih, a onda su nasrnuli na mene. Srećom, imamo sam drvenu motku koju stalno nosim sa sobom i sa njom sam se odbranio inače ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi - priča Halko.

Ovce, Novi Pazar, Halko Papić

Foto: RINA

U čoporu je, kako kaže Halko, bilo najmanje desetak pasa lutalica, a šteta koju su pričinili je ogromna.

Ranjene ovce će biti uspavane, jer nije moguć njihov oporavak.

Ovce, Novi Pazar, Halko Papić

Foto: RINA

- Došli smo po pozivu i zatekli pokolj ovaca. Tor je bio adekvatno zaštićen, međutim psi su ušli sa strane i probili najlon. Povrede šest ovaca su izuzetno ozbiljne i ne možemo da ih saniramo, a njihovo meso je neupotrebljivo. Izdali smo nalog vlasniku da nastradale ovce zakopa u skaldu sa propisima - rekao je Ramadan Esati, republički veterinarski inspektor.

Psi lutalice upali opet u tor

Dok domaćin Halko nije mogao da dođe k sebi zbog situacije koja mu se desila na imanju, psi lutalice ponovo su upali u tor i napravile pokolj. Od ujeda ovaj put stradalo je devet životinja.

- Dve noći u mom toru je pokolj. Ja ne znam šta se ovo dešava i hoće li nas ko zaštiti, plašimo se i za svoje živote jer se ovi divlji psi vraćaju iz noći u noć. Ovce su rasne i skupe, ali sad mi je tor ostao gotovo prazan, od celog stada imam još samo tri ovce koje nisu povređene - priča Halko za RINU.

Republička veterinarska inspekcija i jutros je obavila uviđaj i sačinila zapisnik.

Video: Nezapamćeni užas: Bacila bebu kao da je đubre, a onda su prišli psi lutalice i dogodio se preokret

(Telegraf.rs/RINA)

Komentari

  • Milos

    Drzi se Halko!Ah ta srpska mitomanija i ideologija je isprala mozak lutalicama.To su srpski psi.

  • Dasa

    I da je to tako ono sto je bitnije je da drzava nije sposobna da resi ovaj dugogodisnji problem...umesto da se otvaraju prihvatilista za pse i sklanjaju sa ulica jednostavnije je i isplativije isplacivati milionske stete ostecenima!Dakle,ovo se kosi sa zdravim razumom i logikom...!!!

  • Нп

    За све ове који не верују у причу,а не живе у НП ви нисте свесни колико овде има луталица и то нису ситни пси него Шар планини,керови и свашта нешто понекад центром несме човек да прође од њих ,а на периферијама једу кокошке,овце, јагњад

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima