• 5

Ekološka katastrofa u Ivanjici? Drugi put se izlio mazut u Moravu, direktor bolnice tvrdi da nije

Nije došlo do izlivanja mazuta, tvrdi direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Ivanjica"

  • 5

Po drugi put za samo dva i po meseca iz cisterni Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Ivanjici ponovo se izlio mazut i ozbiljno zagadio Moravu, tvrdi RTV Melos. Ovoga puta se izlilo, kako se pretpostavlja, 10 tona mazuta.

Traje zavera ćutanja, niko nije osumnjičen ni smenjen kao da se incident, najveći na Zapadnoj Moravi, u ovom delu toka, nije ni dogodio, navodi RTV Melos. Ako se prethodni incident može nazvati ljudskim nemarom i nehatom, ovo ne može da bude ništa drugo nego ozbiljna krivična odgovornost onih koji su, očigledno ohrabreni zaštitom i zataškavanjem, ponovili ekološki zločin, navodi Melos.

Direktor bolnice je za RTV Melos tvrdio da ta količina mazuta nije dospela u reku.

izlivanje mazuta, zagađenje Zapadne Morave

Mesto izlivanja mazuta, posuto piljevinom, Printskrin: Youtube/RTV Melos

- Ta je količina još uvek u šahti, ona ne može nigde da izađe iz šahte. Ali, nije neka velika količina... Nismo dozvolili da bilo gde ide iz tankvane u zemljište, može samo da ide direktno u šahtu - tvrdi dr Miroslav Popović. - Mi smo sad to predupredili i nije došlo do nikakvih posledica.

Prikrivanje piljevinom

Ipak, kako tvrdi RTV Melos, prema snimcima jedne relevantne i respektabilne institucije dokazuje se da je mazut itekako istekao u Moravu. Nakon zaustavljanja mazuta, neko nevešt je pokušao da isticanje mazuta prikrije posipanjem piljevinom preko crnih tragova mazuta na obali.

Javnost već mesecima čeka odgovore na pitanja ko je povezao prelivne šahte za mazut sa atmosferskom kanalizacijom jer je upravo to put kojim se desetine tona mazuta izliva u Moravu.

Nadležni iz inspekcijskih službi su za RTV Melos rekli da im je od nadređenih izričito zabranjeno da daju bilo kakve izjave.

Pogledajte prilog RTV Melos:

(Telegraf.rs / Izvor: RTV Melos)

Komentari

  • dejan

    u ivanjicu se doselilo nekog naroda bog zna odakle.svi sve znaju da rade,al da se na selo vrate,ni mrtvi,katastrofa.

  • Dasa

    Da je pravde u ovoj drzavi,ovakav nemar zasluzio bi najmanje dozivotnu...ali avaj!!!

  • Ena

    Dr Popovic je doktor, neko ko treba da brine o zdravlju stanovnika, a on radi upravo suprotno i pri tom je zasticen. Za njega je ne samo otkaz nego i preispitivanje licence lekara i doktorske etike.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima