• 16

Porodica preminulog fizičara Mihajla (22) oprašta se od njega: "Kad ti srce pukne, a ti si daleko"

Student fizike na Kembriž univerzitetu Mihajlo Sporić (22) preminuo je posle duge bolesti

  • 16

Srbiju je jutros pogodila tužna vest koja dolazi iz daleke Velke Britanije. Na Univerzitetu Kembridž proglasili su trodnevnu žalost zbog smrti mladog srpskog naučnika.

Mihajlo Sporić (22) preminuo je posle duge borbe sa teškom bolešću, za sobom ostavljajući akademsku zajednicu u suzama. Reč je o studentu fizike na Triniti koledžu, dobitniku brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti. Mladić je prethodno završio Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome, Svetosavske nagrade, dobitnik zlatnih medalja na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Švajcarskoj, na takmičenjima u Kazahstanu i Rumuniji.

Za mladićem koji je zemlji doneo brojna odličja sa njegovim bližnjima žali cela nacija. Javnosti su se već saopštenjima obratile obrazovne i naučne ustanove, a neki od rođaka su imali sličnu potrebu.

Mihajo Sporic

Printskrin: Facebook

Naime, mlada rođaka preminulog Mihajla kratko se oglasila na društvenim mrežama.

- Kad ti srce pukne, a ti si daleko - glasio je njen status, ispod kog su se ređali izrazi saučešća.

Izrazima iskrenog saučešća porodici i javnosti obratili su se i Centar za međunarodnu i javnu politiku, Društvo fizičara Republike Makedonije i Društvo fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine, saglasni u oceni da se jedna zvezda ugasila.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • vlado skopje

    штета,млад, успешен човек,ама животот е суров, прерано прекината млад живот искрено сочувство до фамилијата

  • Bernard

    Pretužno! Nije ovo prvi slučaj smrti naših mladih ljudi u svetu nauke. Pokojni Filip Brković je isto ovako preminuo u Briselu. Sve mi je to sumnjivo!

  • Aska

    Kad duša zamire😭

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima