• 26

Milica i Milan ne slave rođendan jer im niko ne dolazi. Vuk im je komšija, a medved najbolji drug

U šali govore da im je vuk prvi komšija, a medved najbolji prijatelj

  • 26

Kilometrima od civilizacije, u planinskom selu Gornje Košlje kod Ljubovije, gorštačkim životom žive trinaestogodišnji Milica i Milan Arsenović. Iako naočigled isti kao i njihovi vršnjaci, život blizanaca u mnogo čemu je drugačiji.

Milica i Milan ustaju u pola osam i sa ocem idu u šumu, pomažu mu da vuče drva. I tako, svakog jutra, čak i kad zaveju snegovi.

Deca na selu

Printskrin: RTS

Nije im teško, roditeljima pomažu u svemu - hrane stoku, vode volove, a potom odlaze u školu. Žao im je, kažu, što se kasno vraćaju sa časova, jer bi mogli da pomognu i više.

Zbog toga što im niko od drugara nikada nije došao, Milica i Milan ne slave rođendane. U šali govore da im je vuk prvi komšija, a medved najbolji prijatelj.

Deca na selu

Printskrin: RTS

Osim društva i puta, na planini, kažu, imaju sve - hranu i piće, jer na više od toga nisu se navikli. Ali jesu da budu dobra, vredna i poštena deca.

- Pomažu nam u svakom poslu, i od stoke, doteruju ovce i zatvore ih. Milan sa mnom ide i u šumu, Milica je malo više sa majkom oko kuće - kaže njihov otac Dragić Arsenović i dodaje da je veoma ponosan na decu.

Deca na selu

Printskrin: RTS

Trošna kuća daleko u brdima, dva vola, 40 ovaca i njih četvoro - bogatstvo su, kažu, koje nema cenu. Jer imaju zdravlje, radost i jedni druge.

Pogledajte tužnu priču srpskog sela OVDE.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

  • Vesna

    Recicu van nesto deco:Nemoj te zaliti za betonom i proslavama gde su uglavno svi pijani i drogirani taj raj koji vi imate nema cenu. To gde ste vi vam je kredit za ceo zivot shvatićete kad jednom odete odatle.Takvi ce voditi drzavu jer ce te jednostavno moci bice te zdravi to je ono sto ce te vi poneti odatle.Raduj te se svakom jutru i tim divnim livadama BLAGO VAMA

  • Deda Gile

    Duhovno bogatsvo i sreca nemaju cenu. Sve ostalo je prolazno.

  • Zex

    I kod mene u selu ima takve dece, ali nisu tuzni. Srecni su i zadovoljni sto mogu da pomognu. Radost na njihovom licu je velika. Znaju oni da se sa mukom sve postize i ne zale za rodjendanima, niti onima koji su im drugovi u skoli, a nikada nisu zeleli da im dodju u kucu jer su siromasni. Cak sto vise, deca se sama odvajaju od onih koji ih ismevaju, sto je jako dobro kada tako maleni umeju da razumeju ko je dobar a ko ne.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima