• 17

Oglasila se majka preminulog dečaka iz Vršca posle nekoliko meseci: Posveta ispod fotografije boli

Prošlo je godinu dana od Ognjenove smrti

  • 17

Ognjen Paunović (8) iz sela Zagajica, kod Vršca, preminuo je 28. avgusta na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu. Sumnja se da je smrt usledila zbog propusta lekara, jer je majka nesrećnog dečaka Verica Paunović, kako je ranije svedočila, sina nekoliko puta vodila na pregled. Dečak se žalio na povraćanje, dijareju i bolove u stomaku, ali su ih lekari, navodno, vraćali kući sa obrazloženjem da dete ima stomačni virus.

U bolnicu su ga primili kasno. Prvu analizu krvi uradili su dan pred smrt, 27. avgusta.

-  Rezultati su bili katastrofalni, pokazivali su infekciju. "Detetu je nadut stomak, morate da ga ostavite, hitno mora da se operiše zbog slepog creva", rekli su doktori. Celu noć sam provela uz njega. Operisan je, ali je, izgleda, imao sepsu i umro je na intenzivnoj nezi - rekla je ranije skrhana majka.

Neposredno nakon nemilog događaja, pokrenula je stranicu Pravda za Ognjena Paunovića na kojoj lekare krivi za smrt deteta.

Danas se oglasila prvi put posle nekoliko meseci i podelila fotografiju svog tragično preminulog sina.

U opisu fotografije stoji - deo srca mog, fališ mi.

VIDEO: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tina Sabo

    Od banalne stvari kao što je slepo crevo kod nas se još umire.......uradiš krvnu sliku povišeni Le to je to! Pitam se gde studiraju i da li uče na fakultetu naši lekari? Meni hteli da operišu slepo crevo 2016 samo mi žao što nisam ćutala, pošto mi je slepo crevo izvađeno 1998. Kad sam rekla dr da ja nemam slepo crevo on me pita ; kako nemate? Pa reko operisali me. Znači ni anamneza se ne uzima valjano a a ni pregled ne znaju da obave. Bruka i sramota. Roditeljima želim svu snagu ovog sveta.

  • majka

    Čitam i plačem. Dokle više u Srbiji ovakvih propusta i bahaćenja lekara i medicinara.Čast izuzecima ali ih ima veoma malo na žalost.

  • Lol

    Propust lekara, ali i propust majke. Ako brine dobro o detetu neće doći do toga da mu svi rezultati budu katastrofa, kako ona kaže.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima