• 6

Divlji vepar ubijen kod Terzića zbog krmača, napravio kobnu grešku: Tužna priča o ljubavi i zasedi

Spasio bi se da nije ponovo došao na mesto zločina

  • 6

Da ljubav ne poznaje granice i da se zbog nje često gubi glava, na svojoj koži osetio je i jedan kraljevački vepar. Naime, domaćin Rako Terzić iz Vrdila kod Kraljeva primetio je da kasno uveče ili ranom zorom kod njegovih mladih krmača dolazi ovaj zanimljiv posetilac. Vest o nezvanom gostu u oboru, brzo je stigla do Milisava Đuđića koji je odlučio da vepru napravi zasedu i ukusnim krmenadlama napuni zamrzivač za zimu.

Ujutru se, po običaju, mladi kapitalac pojavio na ,,starom mestu“ ali je, opazivši neplanirano društvo, brzo utekao u obližnji šumarak. Ipak, nije odoleo mladalačkim strastima i čim je pala noć ponovo se vratio ka oboru da nastavi ljubav s Rakovim svinjama, međutim - napravio je kobnu grešku, jer je završio na nišanu spretnog lovca.

- Divlje svinje su životinje s jako istančanim čulima i nije ih lako ustreliti. Međutim u vreme parenja – od novembra do početka februara – popusti im koncentracija, pa čak i osećaj za strah i okolinu, naročito mladim veprovima i onda češće stradaju. Tu cenu glavom je platio i ovaj vrdilski kapitalac -  kaže čuveni kraljevački lovac Radoica Radovanović za RINU.

Divlji vepar

Foto: RINA

Vrdilski lovci i komšije dva dana su se gostili ukusnim mesom od divlje svinje teške oko 90 kilograma, prepričavajući uz dobar zalogaj ovaj i mnoge druge lovačke događaje. Opšti je zaključak da je odstreljeni vepar platio danak neopreznosti za koji je tek započeta ljubav najveći krivac.

Video: Muškarac u roze košulji jedva se spasao od podivljalog vepra

(Telegraf.rs/ RINA)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Месо дивљих свиња је јако укусно нису их узалуд ловили јели Гали предвођени Астериксом и Обеликсом

  • Milan

    Kako si mogao da mu udariš u Merak ? Ajd da je pravio neku štetu. Nego ovako ćeš imati uskoro mladih prasića...

  • Boki

    I sada je on heroj...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima