• 38

Tražili smo "bombonjeru Veliku Albaniju", a naišli smo samo na veliku prevaru. Čak se i svet smeje

Ministar Rasim Ljajić kaže da nije poznat slučaj da u trgovinama u Srbiji postoje bombonjere koje su deklarisane natpisom - "Uvezeno sa Kosova"

  • 38

Cela Srbija danas traži bombonjeru u kojoj su poslastice poređane, ni manje ni više, nego u obliku Velike Albanije.

Gnevni građani i novinari obilaze supermarkete, minimarkete, megamarkete, pretražuju rafove dućana i zaviruju u trafike. Pitaju se - gde nam je to plasiran slatkiš na kojem piše "Made in Kosovo" i još sa prikazom Velike Albanije.

Društvene mreže vrve od sličica ove "slatke podvale", ali nigde nema dokaza da se oni stvarno i nalaze u Srbiji. I mi smo obišli brojne novobeogradske i starogradske prodavnice, pozivali rodbinu i prijatelje da pretrkeljišu i one male, seoske prodavnice. Ali bombonjera s Kosova - nigde.

U međuvremenu, slatkiši su upalili alarme i u Nemanjinoj. Oglasio se ministar Rasim Ljajić. Kaže, nije poznat slučaj da u trgovinama u Srbiji postoje bombonjere koje su deklarisane natpisom - "Uvezeno sa Kosova", kako su to objavili pojedini mediji.

Ni carinska, ni nadležne inspekcijske službe nemaju evidentirano da je takva roba legalnim kanalima ušla na teritoriju uže Srbije, uverava Ljajić.

Ali, ni prsti ne miruju, mora da negde postoji - gde ima dima, ima i vatre. Kad nema u marketu, ima na Google.

Pronašli smo tako sporne bombonjere, ali u susednoj Hrvatskoj. Njima ne smeta Velika Albanija?!

Tragali smo još malo po stranim sajtovima, kucali "Bombonjera u obliku velike Albanije" na albanskom jeziku, kad ono - portali na albanskom prenose vesti kolega iz Srbije.

A onda smo otkrili da se ovaj slatkiš nalazi na meti kritika i podsmeha u nekim drugim državama.

Bombonjera

Umesto 28 čokoladica, dočekaće vas skromnih 14 / Printskrin: 9GAG

Ne, niko od Nemaca, Britanaca ili Španaca ne vidi problem oblika Velike Albanije, jer im tako nešto teško može pasti na pamet. Zapravo, oni vide samo da u ovoj bombonjeri postoji manjak, i to tako zapakovan da se ne vidi sve dok kutiju ne otvorite. A onda - razočaranje. Umesto 28 čokoladica, koliko bi bilo da je kutija puna, dočekaće vas skromnih 14.

"Expectation vs Reality", piše u komentaru na "9GAG".

Ovaj slatkiš dospeo je i do top lista proizvoda koji obmanjuju kupce izgledom pakovanja, pa je tako u jednom tekstu prokomentarisano "Morello, I Want 'More' Ello".

Tako smo od Velike Albanije došli do toga da ovo više liči na veliku prevaru.

Video: Tirana u plamenu, Albanci protestovali protiv Edija Rame

 

(Mateja Beljan / Dragana Simić)

Komentari

  • Zlatko

    Malo je što ispade smešno nego svet treba da nam se smeje i što ne umemo da sračunamo da u kutiju može stati 24, a ne 28 čokoladica ! 6x4=28 ???

  • Menson

    U Aman-u su skoro bile pidzame fazon 300 din i jeftini jastuci za spavanje a deklaracije nigde ba jastuku. Kad ono skriveno skoro unutra deklaracija Kosovo. Sta sad to dodje? Albanija ili?

  • Exx

    Sta ja vama Srbima mogu kad vi ne volite svoju zemlju sami, slusam kako pljujete po njoj, po majci, po svemu u njoj, ni jedan proizvod, takozvani srpski proizvodi ni jedan jedini nije ispisan na cirilici, bruka je i sramota Turci su kupili knjaz i na golf soku stavili cirilicu, trebali Turci da kupe knjaz da bi bio na cirilici, treba da nas bude sramota sto se zovemo Srbima kad Srpstvo ne umemo da cuvamo...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima