• 55

Otkriveno gde je bila nestala Marija (13): Majka u grču gledala deponiju gde je nađena Tijana Jurić

Mariju je u Plandištu priveo policajac koji ju je sreo u jednoj prodavnici. Devojčica je i tada bila sa svojim momkom

  • 55

Marija Cerovski (13) iz Čonoplje pronađena je živa i zdrava, dan nakon što je njena porodica prijavila nestanak "Telegraf" je razgovarao sa njenom majkom, po povratku u porodičnu kuću. Ona je otkrila gde je bila Marija, kao i to da je njena ćerka napravila veliku grešku.

- Kod kuće smo sada svi, ona je dobro, pravo pričamo sa njom. Priznala nam je da je bila kod dečka, za kog nismo ni znali da postoji, niti da ima nekoga. Kaže i ona sama da kada je stigla tamo i prevalila 211 kilometara, shvatila je da je lupila glavom o zid - počinje priču majka.

Ona još pod stresom i šokom, objašnjava da je taj plan bio skovan tako da Cerovski ne znaju da će Marija da ode.

Mariju je u Plandištu priveo policajac koji ju je sreo u jednoj prodavnici. Devojčica je i tada bila sa svojim momkom.

Marija Cerovski

Foto: Facebook

Poruka roditeljima i deci

- Javite se, deco, roditeljima kada idete negde i pričajte sa njima, jer oni su vam najveći prijatelji. A roditeljima imam samo da poručim neka kontrolišu dečije telefone, ako ne znaju oni te šifre i profile, neka pitaju nekoga ko zna. Deca su sada takva da sve sakrivaju. Uvek smo pričali sa njom, čak smo i u subotu pričali o tome da treba da se pazi, ali eto. Nije nas poslušala. Kažem samo, najvažnije je da se nije dogodilo ono najgore - priča Marijina mama.

Kako nam je objasnila, njena ćerka (13) je momka (15) verovatno upoznala putem društvenih mreža, budući da je otišla kod njega u selo udaljeno 211 kilometara od Čonoplje, u selo Margita.

Mapa, Čonoplja, Margita

Foto: Printskrin/.google.com/maps

- Sada za stolom nam je rekla da nije razmišljala ni o čemu kada je sela na biciklo, samo je mislila na to kako da ode tamo da ga vidi. Kao roditelj koji je proživeo strahotu za ovaj jedan dan, mogu samo da kažem roditeljima i deci da treba da komuniciraju što više i da poručim tinejdžerima da ne kriju ništa, kao što je naša ćerka od nas - rekla je mama.

"Samo mi je kroz glavu prošla mala Tijana Jurić"

Na naše pitanje šta joj je prolazilo kroz glavu dok je čekala trenutak kada će videti svoju ćerku živu i zdravu, majka otkriva da joj je kroz glavu prošao slučaj Tijane Jurić.

- Idući po nju sa suprugom, videla sam onaj kanal od kog me uvek prođe jeza, jer je u njemu pronađeno telo male Tijane Jurić. Uvek su mi najcrnje misli i uvek mi je ona pred očima. Taj kanal je tu blizu naše kuće, između Čonoplje i Svetozara Miletića. Na tom kobnom mestu stoje i spomenici maloj Tijani i koliko smo samo puta stajali tu, pričali o tom slučaju i eto - izjavila je Marijina mama.

Saška Jurić, Tijana Jurić

Foto: Facebook Saška Jurić

Ona je dodala i da zna da je Marija pogrešila, ali da iako je "uradila šta je uradila, najvažnije je da je živa i zdrava".

- Moja ćerka kaže da voli svog dečka i da je zato to uradila. Mislim da još nije svesna svega što je uradila, ali videćemo sutra, potrebno je da se malo slegne sve - zaključila je naš razgovor.

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(S. Čenad)

Komentari

  • Grof

    Najveci problem su ocigledno mladi i nedovoljno edukovani roditelji.. Rano ulaze u zajednicu ne razmisljajuci o tezini cele price.. A onda problemi sa novcem,poslom i sve sto zivot u Srbiji nosi.. Napravi se vakum gde deca nemaju dovoljno paznje i razumevanja.. Sa decom treba raditi svakodnevno i boti im prijatelj..

  • M

    Zato se i raspadamo po svim savovima.nevalja sudstvo.policija.kriminal otisao do neba.niko nizasta ne odgovara.demokratija radi ko sta hoce.sto kod nas ima nema nigde.pomerene vrednosti za sve.

  • Dragan

    Sve prosto kao pasulj, Ni roditelja ni djece.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima