• 34

"Niš ekspres" poslao autobuse neispravnih kočnica za dečiju ekskurziju: Podnete prekršajne prijave

Vozila su imala neispravne kočnice, nije im radio uređaj za odmagljivanje i odmrzavanje vetrobranskog stakla

  • 34

Policija u Nišu podnela je prekršajne prijave protiv prevozničkog preduzeća "Niš ekspres" zbog tehničke neispravnosti tri autobusa koja je trebalo juče da voze učenike drugog razreda OŠ "Sveti Sava" na ekskurziju u Pirot.

Ustanovljeno je da su samo dva autobusa ispravna dok su na ostalima uočeni ozbiljni kvarovi koji su mogli da ugroze bezbednost putnika. Nakon što je policija isključila neispravna vozila iz saobraćaja, "Niš ekspres" je poslao druga vozila, pa su deca otišla na planirani izlet.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, vanrednim tehničkim pregledom ustanovljeno je da su autobusi imali neispravne kočnice, nije im radio uređaj za odmagljivanje i odmrzavanje vetrobranskog stakla, brisači su bili oštećeni, a folije na staklima nisu bile atestirane.

- Zbog uočenih propusta podnete su prekršajne prijave protiv vozača, odgovornog lica u pravnom licu i protiv pravnog lica - rekli su u policiji.

Direktorka škole Sanela Tarana priznaje da se začudila kada je čula da su autobusi neispravni naročito zbog toga što su dan ranije ista vozila prevezla njene učenike do izletišta Grza.

- Čula sam samo da se pominju neatestirane folije ali ne i neka druga neispravnost. Naravno da je bezbednost dece na prvom mestu pa smo odlučili da sačekamo druge autobuse što je potrajalo, ali je to bilo bolje rešenje nego da otkažemo izlet. Od 117 učenika samo troje je otišlo kući, izlet je bio uspešan i ja sam bila sa decom i sve je dobro prošlo - objasnila je Tarana.

Novica Tasić, zamenik generalnog direktora Niš ekspresa kratko je naveo da je policija učinila svoje, a da su oni uradili ono što je trebalo.

- Poslali smo druge autobuse i sve je rešeno - rekao je Tasić i uputio nas da se za više detalja obratimo dopisom.

Video: Prvi snimci s mesta udesa kod Kuršumlije: Autobus i kamion ugljenisani

(D. K.)

Komentari

  • Вакис

    Мој отац је преко 20 година возио у ласти и под претњом да ће добити отказ терали су га да вози неисправно аутобус. Због изричитог одбијања тужио се са фирмом и добијао на суду. Возачима није лако јер они нису механичари и ако им механичар да неисправно возило,онда ризикује и свој живот. Страшно је што се смешка вакве ствари не санкционишу. Ниш експрес мора да буде кажњен дебело,а родитељи добро да размисле пре него пошаљу дете на скупу екскурзију јер та иста може да их кошта још више,жувотс детета.

  • Nels

    I sve je reseno???? Ti si prijatelju lud! Treba roditelji malo da ti objasne "resenje"! Decu si doveo u zivotnu opasnost i ti si i dalje tu! Neverovatno!!!!

  • NISKI

    Od svih sadasnjih Vozaca mozda deset posto je pravih,ostal su Penzioneri ali ne od te strke,Kontrolori koji su naterani da polazu za D kategoriju i àko pre toga nisu ni dan vozili Kamijon (bez ikakvog iskustva) a to se sve radilo u njihovoj Auto Skoli.Potvrde su izdavane da ima radno iskustvo za C kategoriju.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima