≫ 

Zrenjaninac koji je umakao piratima: "Spasao sam se! Bilo je i pucnjave, ali sve je ispalo dobro"

On je dodao da je uspeo da utekne piratima

  • 1
Aleksandar Saša Terek Foto: Privatna arhiva

- Spasao sam se! Bilo je strašno, ali sada sam dobro - rekao je kratko Aleksandar Terek po sletanju na beogradski aerodrom Srbin koji je bio na brodu na koji su upali pirati i oteli deo posade.

Kako je kratko rekao, on je piratima uspeo da pobegne.

- Bilo je strašno, ali najvažnije mi je da sam sada sa familijom. Malo da rezimiramo događaje, još je to sve jako sveže da bih bilo šta o tome pričao - rekao je Aleksandar za "Blic".

On je dodao da je uspeo da utekne piratima.

Somalijski pirati Pirati su oteli deo posade Foto-ilustracija: AP/Tanjug

- Uspeo sam da pobegnem i malo spasim situaciju. Bilo je tu svega i pucnjave, ali zbog čudnog spleta okolnosti sve je ispalo dobro na kraju - rekao je on.

Njegova supruga dodala je da je najvažnije da je Aleksandar dobro.

- On nije bio otet, on se spasao. Dobro je, to je najvažnije - rekla je Andrijana Terek na aerodromu dok je čekala suprugov povratak nakon što se sumnjalo da su ga oteli pirati na brodu u Gvinejskom zalivu.

- On se spasao sa još 5 članova posade ali zaista ne znam detalje. Deca su sada dobro ali svi smo bili uplašeni - navela je ona i dodala da se na kratko čula sa njim i da joj je rekao da je dobro.

Komšije: Jako nas je potresla ta vest

Komšija porodice Terek iz Kosmajske ulice u Zrenjaninu gde stanuju, kaže da su Aleksandar i njegova porodica žena i dvoje maloletne dece, dečak i devojčica, pristojni i korektni ljudi.

- Sve nas je potresla vest kada smo pročitali da je Saša otet, nadamo se da se vraća i da se vidimo uskoro. Koliko znam, većinu vremena provodi na brodovima gde je viši oficir mašinskog odeljenja. Ne viđamo se često ali kada je ovde, stvarno je korektan čovek i porodica mu je pristojna i na mestu - rekao je D.T. iz Zrenjanina.

Familija Terek kupila je i renovirala kuću u ovoj ulici pre par godina. No, prošle godine odlučili su da se presele u Mađarsku, u Segedin, gde sada provode većinu vremena i gde im deca idu u školu. U Zrenjanin trenutno dolaze povremeno, obično vikendom.

Podsećamo, Ministarstvo inostranih poslova Ekvatorijalne Gvineje dostavilo je juče diplomatskim kanalima zvaničnicima u Srbiji informaciju u kojoj se navodi da je do otmice došlo 20. novembra ujutru na brodu “Vorden”, koji snabdeva naftne platforme na nalazištu “Safir”. Brod je napustio naftno polje smešteno na 12 nautičkih milja od obale i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom ostrvu Bioko, kada je napadnut.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča Mrsoje

    23. novembar 2019 | 22:45

    Ne znam kakav vam je to Srbin koji se preziva Terek i koji se preselio u Mađarsku gde mu deca idu u školu!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA