• 11

Belu Crkvu je zgrozila informacija da su dečaka zlostavljali drugari, a evo šta na to kaže škola

Do incidenta je došlo kada je šef naredio telohraniteljima da pretresu lopova

  • 11

Cela Bela Crkva proteklih dana se pita da li je informacija da je u njihovoj osnovnoj školi silovan dečak od samo 10 godina - istinita ili lažna. Detaljni opis iživljavanja, koje se navodno desilo u učionici na malom odmoru, objavljen je na lokalnom portalu prošle nedelje. Tu se, između ostalog, navodi i kako je "učiteljica zabranila da deci da govore o incidentu, jer je to tajna". Iz osnovne škole, sa druge strane, pričaju sasvim drugačiju priču.

- Roditelji đaka četvrtog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" u Beloj Crkvi prijavili su nam slučaj zlostavljanja F. K. (10) učenika IV1 odeljenja. Njega su u pauzi nastave skinuli golog. Položili ga na sto. Ubadali ga olovkama po telu. Gurali mu olovku u čmar. Po tvrdnjama roditelja, učenik koji je komandovao brutalnim iživljavanjem, naredio je, potom, dečaku da se okrene licem prema zidu, i tražio od drugog đaka da ga "p*ca" - pišu "Belocrkvanske novosti".

bela crkva, silovanje dečak

Tekst na portalu Printksrin: Belocrkvanske novosti

Kako kažu, o incidentu se saznalo kada su roditelji jedne učenice, primetivši promenu u njenom ponašanju, naterali dete da im kaže šta se desilo.

- Ona je odgovorila da ne sme da kaže, jer je učiteljica rekla da je to "tajna". Da će dečak, inspirator nasilja, biti kažnjen jedinicom iz vladanja. Navodno po njegovim uputama, pet-šest dečaka je opkolilo dečaka. Skinuli mu pantalone i gaće. I počeli sa opisanim iživljavanjem. Sve se dešavalo protekle nedelje - objavljeno je na ovom portalu 23. novembra.

Dečja igra, a ne seksualno zlostavljanje

Krajem prošle nedelje mediji su pokušavali da stupe u kontakt sa predstavnicima Osnovne škole "Dositej Obradović", ali bez uspeha. Ipak, i sama škola i učiteljica IV1 odeljenja izašli su u javnost i kazali kako je sve bila neukusna igra, a ne surovo seksualno zlostavljanje, kakvo je opisano u tekstu.

- Deca su započela neku igru, kao iz filma. igrali su se kriminalaca, jedan je šef, drugi su njegovi telohranitelji. Uhvatili su jedno dete, koje je kao neki "kriminalac", ne znam, uzeli su da ga pretresu, uza zid su ga postavili i onda je "šef" rekao dvojici "telohranitelja" da ga pretresu. Pretresajući ga, oni su mu povukli pantalone, dakle ne u nameri da mu skinu donji veš, već da vide "da li ima neko oružje" - rekla je učiteljica Vesna Bobić za lokalne medije.

Dete je u jednom trenu, kaže ona, ostalo bez veša.

- Blicnulo je samo, dečak na kome je vršen taj čin je odmah podigao pantalone i na tome se sve završilo - kazala je ona.

Redakcija portala Telegraf.rs pozvala je Osnovnu školu sa molbom za njihovu zvaničnu izjavu povodom ovog incidenta. Tu su nam rekli da su pravnica i prosvetna inspektorka trenutno u školi i uputili nas na njihovo saopštenje.

- Dana 15.11.2019. došlo je do neprimernog ponašanja, povreda zabrene 2. nivo nasilja, određenog broja učenika IV1 odeljenja. Kao što su deca izjavila u prisustvu roditleja, u igri, u kojoj je jedan dečak glumio "šefa", drugi "telohranitelja", treći "advokata ", a četvrti "lopova" pretresali su se i tom prilikom, na trenutak, jednom dečaku je spao donji deo trenerke, a s njom i donji veš. Dečak se odmah obukao i tom prilikom su se svi učenici odeljenja, uključujući i "aktere" događaja, smejali. Svi ostali navodi koji su se pojavili na portalima su neistiniti - navodi se u saopštenju škole.

Kako kažu, učiteljica je odmah obavestila pedagoga i direktora o događaju.

- Istog dana obavljen je razgovor sa svim roditeljima aktera ovog događaja. Pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak i odražan sastanak Tima. U ponedeljak 18. novembra održan je roditeljski sastanak IV1 odeljenja, kako bi roditelji dobili pravu informaciju šta se tog dana desilo. Sutradan su izrešene vaspitno-disciplinske mere učenicima, akterima događaja, a u sredu im je određen društveno-koristan rad i izrađen plan pojačanog vaspitnog rada u koji su uključeni i roditelji učenika - dodaje se u saopštenju škole.

Nakon pojave neistinitih informacija, dodaju oni, na određenim portalima, 22. novembra inspektor Policijskte stanice Bela Crkva izvršio je uvid u kompletnu dokumentaciju postpuka koji je škola preduzela. Ista je predata tužiocu, gde je tužilac konstatovao da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

Vršnjačko nasilje, Tinejdžeri, tuča, škola, deca, nasilje, fajt

Do incidenta je došlo u školi Foto-ilustracija: Profimedia

Kako su za Telegraf.rs rekli iz MUP-a Srbije, njima ovaj slučaj nije prijavljen. Iz nezvaničih izvora našem portalu je rečeno da se silovanje dečaka nije ni desilo.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

Video: Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima

(D.D.S.)

Komentari

  • Sekvestor

    Šta bi ta učiteljoca rekla o slučaju da je u pitanji njeno dete?

  • mima

    optuzujete roditelje dece koja trpe nasilje, sta bi vi uradili da vase dete dozivi ovakav uzas, ja licno prebila bi roditelje dete i ucetiljicu, posto zakonom ce ostati nekaznjeni i zasticeni,a dete sa trajnom traumom i unistenim zivotom

  • Uzas

    Nadam se da ce inuciteljica iskusiti isto sto i to jadno dete!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima