• 58

Mađarski policajci tukli srpskog kamiondžiju: Ošamarili ga, oborili na pod, mislili da je migrant?

Nikola Stanić se vraćao po papire, kada su ga policajci na carini napali i stavili lisice

  • 58

Nikolu Stanića, kamiondžiju iz Aranđelovca, pretukli su mađarski policajci na graničnom prelazu Horgoš, kako kaže, posle čega su mu stavili lisice, a sve jer su mislili da je migrant.

Kako Nikola objašnjava za Telegraf.rs, do incidenta je došlo u subotu oko 19 časova, kada se vratio po carinske papire koje je mađarska carina zaboravila da mu vrati.

- Krenuo sam pešaka nazad ka mađarskoj carini da bih uzeo svoje papire. Na graničnoj kapiji sam pokazao pasoš i prošao bez problema - započinje naš sagovornik.

Međutim, kada je ušao na carinu, za njim su ušla 4 policajaca.

- Jedan od njih me je ošamario i oborio na pod. Posle toga su još dva policajca skočila na mene i stavila mi lisice. Moje kolege su to videle i počele da viču da sam šofer, a ne migrant, kako su policajci prvobitno mislili - objašnjava mladić.

Nakon što su mađarski policajci legitimisali Nikolu, i navodno shvatili da nije migrant, već šofer firme iz Aranđelovca, skinuli mu lisice i pustili ga.

Nikola se posle incidenta preko grupe na Fejsbuku obratio svojim kolegama sa pitanjem da li bi neko posvedočio o onome što se desilo na Horgošu. Tamo je i naveo da ga je "mađarska policija pretukla". Kada su ga pitali šta se desilo, Nikola je napisao: "Vraćao sam se pešaka po papire kod carine. Mislili su da sam migrant".

Mladić kaže za Telegraf da su kamere snimile ovaj incident i da će u ponedeljak otići u Ministarstvo spoljnih poslova da da izjavu i vidi kakva je dalja procedura.

VIDEO: Svedočenje dečaka migranata o maltretiranju u Hrvatskoj

(D. S.)

Komentari

  • Duka

    Samo zlo ti se moze desiti u madarskoj, malo lepoga tamo ima. ZLI LJUDI

  • Tina

    Ma kakvi migranti! Ko mu je uopste rekao da su mislili da je migrant? A zasto treba i njih da tuku? Ako neko se mirno preda treba da ga hapse a ne da ga maltretiraju. Ma to im je bio samo izgovor. Ko zna koliko su njihovi dedovi pobili Srba po Vojvodini za vreme drugog svetskog rata. Sve je to odgoj.

  • Zemun

    Neka bude srecan, da su mu organi na broju..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima