≫ 

Požar na Javoru, izgorela štala u kojoj je bilo 20 goveda: "Plašili smo se da vatra ne uhvati kuću"

Izgorela štala na poljoprivrednom domaćinstvu, a sa njom 5.000 bala sena

  • 0
Izgorela štala, Javor Foro: RINA

U subotu oko tri sata ujutru, u domaćinstvu Zorana Ćerimana iz Smiljevcu na Javoru izbio je požar u kome je izgorela štala sa senikom. Prema rečima Nikole Ćerimana, porodicu, koja broji osam članova, probudilo je zavijanje psa, koji je bio vezan ispred same štale.

- Čuli smo zavijanje koje nije bilo uobičajeno, ustao sam i imao šta da vidim, požar se rasplamsavao, a pas je bio zahvaćen plamenom. Poskakli smo svi iz kreveta i uspeli smo da spasimo goveda kojih je bilo dvadesetoro u štali - kaže za RINU Nikola Ćeriman.

Međutim, seno koje se nalazilo nad štalom, oko pet hiljada bala, koje je bilo pripremljeno za zimu kompletno je izgorelo.

- Plašili smo se da će se požar proširiti i na kuću, srećom stigli su i vatrogasci koji su lokalizovali požar i zaustavili dalje širenje - priča Nikola.

Izgorela štala, Javor Foro: RINA

Inače, ova osmočlana porodica bavi se isključivo poljoprivredom, pretežno stočarstvom, to im je jedini izvor prihoda, i kako kažu, u velikom su problemu, jer prvi sneg već se zabeleo, a 20 goveda ostalo je i bez krova i bez hrane.

U toku današnjeg dana na teren će izaći komisija koja će utvrditi uzrok požara.

Izgorela štala, Javor Foro: RINA

Video: Požar buknuo u kući u Novom Sadu, pronađeno telo muškarca

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA