≫ 

Petakinju iz Beograda drug udario flašom vode u glavu. Oko joj je modro i krvavo - on samo opomenut

Devojčica ima i posekotinu na leđima. Kako je oftalmolog rekao, mogla je da ostane bez oka

  • 15
Decak, devojcica, tuca, nasilje Foto: Profimedia

Učenica petog razreda OŠ Vuk Karadžić Stari grad u Beogradu još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja. Kako navodi majka ove petakinje, u ponedeljak, 25. novembra u hodniku škole, devojčica je zadobila udarac u leđa, a zatim i u glavu flašicom punom vode. Nju je udario dečak iz odeljenja.

- Od siline udarca joj je pukao kapilar u oku i ima posekotinu na slepoočnici. Na leđima je posekotina od 8-10cm. Pukom srećom je izbegnuto najgore, mogla je da ostane bez oka, kako je rekao oftalmolog na pregledu - navela je majka.

Nasilje 03 Foto: Facebook

Ona napominje da je dečak koji je udario njenu ćerku od ranije poznat po problematičnom i agresivnom ponašanju. Kako kaže za portal Telegraf.rs, škola je upoznata sa slučajem i uradila je sve što je mogla.

- Škola je odmah reagovala, ali su njima ruke vezane. Sve što su mogli je da opomenu i smanje dečaku ocenu iz vladanja - navodi.

Zbog toga je ova uznemirena majka uputila pismo Ministarstvu prosvete sa molbom da u najkraćem roku postupi u skladu sa nadležnostima

- Ja se kao samohrana majka, podstanar i bez stalnog zaposlenja, trudim da vaspitavam svoje dete da bude dobar drug i pomogne svojim vršnjacima kada god može. Volela bih da, kada ostavim svoje dete u školi zdravo i pravo, da mi se takvo i vrati.

Nažalost, svedoci smo nemilih događaja i posledica po decu koja trpe nasilje u školama. Takođe, neretko se dešava da deca koja trpe nasilje u školi budu prinuđena da se ispišu iz škole kako bi se spasila nasilnika, dok ti isti nasilnici ostaju u školama i ne bivaju sankcionisani onako kako zaslužuju - napisala je u pismu.

Ona je dalje navela da je sve više ovakvih, pa i gorih slučajeva.

- Stoga molim i apelujem na Ministarstvo prosvete da zaštiti decu kojoj su prava i bezbednost narušena i da konačno stane na put agresivnom i nedozvoljenom ponašanju pojedinaca. Nesakcionisanjem, blagim kaznama, ostaljanjem takvih pojedinaca u školama gde svakodnevno čine prekršaje, otvoreno se podržava takav vid ponašanja - napisala je uznemirena majka.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ministru prosvete

    2. decembar 2019 | 23:24

    Podrzava ovu gospodju u potpunosti ! Nasta ovo lici , da se zbog jednog buduceg zlikovca dobra deca ispisuju IZ skole , a taj ostaje I nastavlja da divlja po skoli . Pa to nece sigurno moci, bar dok je nas roditelja koji cemo uzimati pravdu u svoje ruke I resavati I sa takvima , a I sa njihovim roditeljima problem . Pa kom opanci , kom obojci . Da li to gospodin ministar hoce ??? Kakvo smanjivanje ocene IZ vladanja, svasta , samo izbacivanje IZ skole . Eeej , ljudi , ovo dete je moglo bez oka da ostane, sram vas bilo ministre.

  • Deki

    3. decembar 2019 | 00:34

    Treba njega iskriviti, kako bi bio miran kao bubica.

  • Milos

    3. decembar 2019 | 01:15

    Roditelje dečaka na poligraf!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA