Ponovo problemi sa prevozom u Pančevu: Od jutros gradske linije voze kao nedeljom

Linija Pančevo - Beograd funkcioniše po regularnom redu vožnje

  • 2
Autobusi

Foto: M. Beljan

Autobusi ATP na gradskim linijama u Pančevu danas rade po nedeljnom redu vožnje.

Kako prenosi 013info, neplanirane okolnosti zbog kojih je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja je tihi protest mehaničara u garaži Autotransportnog preduzeća Pančevo koji traje već tri dana.

Prema rečima Milana Markovića, predsednika Samostalnog sindikata ATP-a razlog protesta su neispunjena obećanja gradonačelnika Saše Pavlova i direktora preduzeća Bojana Bojanića da će solidarnu pomoć od 40.000 dinara koja se isplaćuje vozačima dobiti svi radnici.

Linija Pančevo - Beograd funkcioniše po regularnom redu vožnje.

U svom saopštenju, JKP ATP Pančevo se izvinjava korisnicima što je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja usled neplaniranih okolnosti, tako da će se u petak, 6. decembra, u gradskom saobraćaju primenjivati nedeljni red vožnje, a u međumesnom saobraćaju red vožnje koji važi za radni dan.

Međutim, kako prenosi pančevački portal, sve je više autobusa koji čekaju pregled i popravke... Prema rečima Milana Markovića koji je zaposlen u garaži, prekjuče je osam vozila čekalo na servis, a juče se taj broj povećao na 12 autobusa.

Marković je ocenio da će prevoz putnika uskoro biti ozbiljno ugrožen, jer sve i da se zahtev mehaničara danas ispuni, trebaće vremena da se sva vozila koja čekaju u garaži poprave.

Ovo je druga kriza u ATP od početka školske godine, a pre mehaničara u tihom protestu bili su vozači.

Inače, ovi protesti poklapaju se i sa procesom izdavanja koncesije privatnom prevozniku, koji će biti dužan i da uloži novac u nove autobuse, kao i da izgradi novu glavnu autobusku stanicu u Pančevu.

(Telegraf.rs/013info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrocudni

    6. decembar 2019 | 07:30

    ovde se svi prave ludi bre,sa divljim prevoznicima koje svi znaju ko dozvoljava u PA unistili su ATP. vozila koja koriste divljaci ne znam kako prelaze tehnicki,manijaci voze tako da dozvolu mogu odma da im oduzmu,dok cepaju zutom i nenormalnom brzinom policija sve to nemo posmatra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA