• 2

8 velikih sova nastanilo se u centru Prokuplja: Ni stručnjacima nije jasno otkud one u gradu

Ne znam šta je ove šumske ptice nateralo da se nastane u gradu i to u sam centar, rekao je direktor preduzeća

  • 2

Radnici prokupačkog JKP "Hameum" spremni su da pomognu u zbrinjavanju osam velikih šumskih sova koje su se nedavno nastanile u krošnji stare lipe u centru grada, kazali su u tom preduzeću.

Pomoćnik direktora JKP "Hameum" Bratislav Dunjić rekao je da će kontaktirati društvo za zaštitu životinja i sa njima u dogovoru, ako bude trebalo uz pomoć metalnih korpi skinuti ptice i prebaciti ih u njihovo prirodno stanište, pošto one zimus neće moći u gradu da prežive bez hrane.

- Ne znam šta je ove šumske ptice nateralo da se nastane u gradu i to u sam centar, ali što se nas tiče mi smo tu da pomognemo da se one vrate u svoju prirodnu sredinu - kazao je Dunjić.

Sove se hrane sitnim glodarima, žabama, gmizavcima, a jedna odrasla sova dnevno može da pojede mesa i do dve trećine sopstvene težine.

Ove noćne ptice, kao svojevrstan novogodišnji ukras glavne prokupačke ulice obradovele su Prokupčane, a naročito decu koja se okupljaju ispod stabla lipe na šetalištu u centru grada da vide velike šumske sove kako danju dremaju na granama.

(Telegraf.rs/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pepa

    A što je šetalište ispod drveta gde su se nastanile, gore nego svrake :) Ne znam da li su nekog ofarbale u belo. Dobre su za glodare pošto mačke više interesuju kontejneri. Da se spreči kuga pošto bela ne može.

  • RICINUS

    Misevi....sove se hrane sitnim glodarima

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima