≫ 

Direktorku Doma zdravlja u Kuršumliji optužuju da je dala posao ćerki, pa dodelila specijalizaciju

Agencija za korupciju naišla je na više nepravilnosti u radu Uranije Petrović

  • 5

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji, jer je izabrala svoju ćerku za upućivanje na specijalizaciju umesto drugog kandidata.

Kako se navodi u rešenju Agencije, ona je po održanom konkursu donela odluku da od dva prijavljena kandidata za specijalizaciju izabere svoju ćerku, a o sukobu interesa nije obavestila Agenciju.

- Utvrđuje se da je Uranija Petrović, direktor Doma zdravlja Kuršumlija, postupila suprotno odredbama člana 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - navodi se u rešenju.

Iz rešenja se vidi da je Petrović između ostalog tvrdila da nije u sukobu interesa jer je o konkursu odlučivala komisija koju je ona formirala i zato što je rangiranje i bodovanje kandidata izvršeno u skladu sa Pravilnikom.

Agencija je međutim odlučila da su navodi direktorke "bez osnova”, zato što su članovi komisije bili njeni podređeni.

Agencija je još 2014. godine preporučila razrešenje Petrović jer je postupila suprotno zakonu kada je svojoj ćerki Anđelki Petrović prethodne godine dala posao u Domu zdravlja.

Uranija Petrović je 2015. godine takođe javno optužena za mobing od strane jednog od doktora u kuršumlijskom Domu zdravlja.

(Telegraf.rs/ novaekonomija.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izvinjavamo se

    17. decembar 2019 | 12:44

    A kako je do sada bilo?

  • IvankA

    18. decembar 2019 | 21:17

    E bas me interesuje ko je taj ko nebi prvo svoje dete zaposlio,kako neki kazu,na drzavna jasla?

  • JOVANA MILETIC

    17. decembar 2019 | 18:21

    Ostavite zenu na miru!!!Van svake pameti bi bilo da nije zaposlila svoje dete koje je pre svega odlican stomatolog o cemu svedoce sve pozitivne kritike pacijenata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA