Jeziva scena na Batrovcima: Migranti se vozili na krovu kamiona

Ovu sliku je moglo danas da vidi stotinak drugih vozača

  • 6
migranti Foto: Sušić Milan

Migrante smo do sada viđali skrivene u kamionima vozača koji voze preko granice na fotografijama granične policije, kako se šćućureni po dvojica, trojica kriju u nekom uzanom delu kamiona. Fotografija koju je sa kolegama podelio Milan Sušić na Fejsbuk grupi "Vozači posao" pokazuje da dvojica migranata sede na vrhu kamiona, na prikolici, odmah iznad kabine. 

Milan za Telegraf.rs kaže da nije reč o fotomontaži, već da je danas tu sliku moglo da vidi bar stotinak vozača na graničnom prelazu Batrovci. Ljudi su postali toliko očajni da i ne razmišljaju o opasnostima koje bi nastale da recimo, vozač kamiona naglo zakoči.

Ili razmišljaju što bi se grčili u nekom ćošku kamiona, kad je napolju lepo, bez padavina...

migranti na krovu kamiona Foto: Sušić Milan

Osim što je takva vožnja po njih rizična i vozač kamiona bi pretrpeo posledice. Kazne za nelegalni prelazak migranata preko granice prevoznike košta od 2.500 do 5.000 evra, dok su kazne u okolnim zemljama veće.

U Hrvatskoj se plaća i carinski prekršaj, koji košta 5.000 evra i odnosi se na oštećenje sajle i plombe, koje nije prijavljeno. Milan Sušić kaže da se u Hrvatskoj te kazne kreću i do 6.000 evra.

(J. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. decembar 2019 | 20:29

    Sta li ceka Srbija da istera parazite poput ovih muslimanski migranti koji umisljaju da im je sve dozvoljeno, toliko su ubedjeni da im je sve duzno da sebe smatraju kao neka superiorna rasa, jos nisu koracili kontinentu, jos nisi izasli s broda da vec traze specificno prava svuda gde se nalaze. Da li ste ikad videli bilo koji izbeglica sa prostora bivse Jugoslavije da se bahato ponasa na ovakvav nacin, otvoreno pret kamerama ? Ja nikada, da li ste videli da izbeglice iz bise Jugoslavije ilegalno i masovno dolaze na zapadu i tu napadaju ljude, siluju, ponasaju se kao siljezdije ? Ja nisam. naravno imamo pojedinih koji prave probleme, ali ovako masovno kao ovi migranti sirom Evrope, samo u Nemackoj preko 150 000 napada, silovanje, kradje itd itd. Ako vec zapad ne zeli da ih istera, onda neka to uradi Srbija, kao sto je to radila Madjarska, koja se otarasila parazita i siledzije, em svakog ilegalca ceka zatvor, em isterivanje. Ovi muslimanski migranti kod kuce u svoje zemlje ne bih ni 1/4 imali hrabrost da se ponasaju kao sto vidjamo na ovu sliku i sirom Evrope, jel bi davno dobili batine i zavrsili bi iza resetaka par godina.

  • Ana

    17. decembar 2019 | 20:22

    Ovo vise nije normalno, sutra kad ih neki vozac ubije, treba da zavrsi na lekovima i budale da nosi na dusi. Nije im dosta sto zbog njih svakodnevno prozivljavaju stres na granici!

  • Boki

    17. decembar 2019 | 20:33

    Ne znam samo zašto neko krivi vozače za bilo šta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA