≫ 

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za četvrtak, 19. decembar 2019. godine

 ≫ 

Pogledajte šta ćete čitati u dnevnoj štampi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ruzica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • NS

    19. decembar 2019 | 19:15

    Zahvaljujem Telegrafu, najboljem casopisu u nasoj Srbiji. Objavili ste moj zadnji komentar u vezi slobodnih dana za slavu, za to vam jos jednom veliko HVALA! Veceras me je iznervirao komentar na Hepiju u vezi toga. Nisam iznervirana samo kao vernik nego kao i pravnik. Hvala i coveku iz Unije poslodavaca, ne znam mu ime, koji je stao na stranu radnika po ovom pitanju. V E L I K O H V A L A

  • NS

    19. decembar 2019 | 18:06

    Dosta je vise kvalifikovanja radnika: lazovi, prevaranti itd. a pojedini poslodavci su "posteni" , radnicima daju minimalac putem zvanicne isplate licnog dohotka, a ostatak na ruke. Ovde varaju drzavu i radnika. Ko je ovde posten, a ko prevarant i lazov. Ja u mom preduzecu imam u dosijeu svakog radnika izjavu, koju daje kada se zaposljava, koje praznike slavi. To se radi u pravim firmama jos od kada je usvojen Zakon o verskim praznicima. Tu ne moze niko ni za koga da laze kada trazi dan za slavu. Nije ovde problem dan, problem je pravoslavna slava. Ja, kao Srpkinja i pravnik boricu se protiv svakoga koji bilo kome verniku u mojoj zemlji pravi probleme oko proslavljanja njegovog verskog praznika, naravno i slave, koji su Zakonom regulisani. Sta ima radniku popovi, fratri, hodze ili neki drugi da potvrdjuju da je istina da on proslavlja svoju slavu. Ta slava se slavila vekovima a sada su dosli neki da im brane i nazivaju ih prevarantom da slave svoju slavu. Pozivam Vladu Srbije da pod hitno reaguje i u korenu suzbije ovako ponasanje pojedinih poslodavaca, ma odakle oni bili. Danas radnicima otimaju slavu, sta je sutra na redu?

  • Ruzica

    19. decembar 2019 | 09:34

    Citam da vernik, koji trazi slobodan dan za svoju slavu, mora doneti potvrdu od popa na uvid poslodavcu. Ovo pitanje je regulisano zakonom pa dokle ce se poslodavci izivljavati nad radnicima. Ako se dokazuje slava, onda se mora dokazivati Bozic, Uskrs, Bajram i ostali verski praznici. Izgleda nije tako. Nekima smeta pravoslavna slava. Molim nadlezno ministarstvo da pod hitno zastiti prava radnika svih veroispovesti od samovolje pojedinih poslodavaca, koje im je zakonom garantovano. Gde ce ko slaviti, kako, sa popom ili bez popa, to se poslodavca ne tice ili ,mozda kao dokaz, treba da im se donese kolac, zito i vino. Stop nasilju nad vernicima radnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA