• 0

Jovan u bogatoj kolekciji autograma ima potpise Merkelove, Gejtsa, Kurca: Jedan mu je posebno drag

Do sada ima preko 500 autograma

  • 0

Autogrami ličnosti poput Angele Merkel, Bila Gejtsa, Andree Bočelija, Ivane Španović, Sebastijana Kurca i drugih poznatih sportista, javnih ličnosti, glumaca i političkih lidera iz Srbije i sveta deo su kolekcije mladog Vlasotinčaninina Jovana Stankovića. U svojoj kolekciji ima preko 500 autograma, a ljubav prema ovom hobiju podstakla ga je da osnuje prvo Srpsko filografsko društvo.

Prvo ovakvo društvo u Srbiji, ali i na Balkanu, osnovano je u Vlasotincu, kaže za Južne vesti Jovan Stanković. Trenutno broji 15 članova, ali se nada da će u narednoj godini taj broj biti znatno veći.

Jovan se filografijom bavi od srednje škole, ali je aktivno autograme počeo da sakuplja 2017. Do sada ih ima preko 500, a ljubav prema potpisima stvorio je istražujući istoriju i stare spise.

U njegovoj kolkciji najveći deo čine potpisi svetskih i domaćih lidera i to predsednika Vlade, predsednika republike i kraljeva. Definitivno najdržai do sada mi je autogram Sergeja Lavrova koji mi je lično posvetio fotogtafiju - kaže Stanković.

Do potpisa inostranih funkcionera i javnih ličnosti došao je slanjem zahteva ili pisanom prepiskom.

U njegovoj kolekciji nalaze se i autogrami poznate atletičarke Ivane Španović, nemačke kancelarke Angele Merkel, austrijskog premijera Sebastijana Kurca, Bila Gejtsa, operskog pevača Andrea Bočelija.

Putem onlajn formi, zahteva na zvaničnim stranicama njihovih kabineta, od sekretarijata i službi za odnose sa javnošću, čak i putem prepiske, poštom i mejlom dobijao i dolazio do potpisa zvaničnika i ljudi iz sfere kulture.

Zasad nijedan autogram inostranih vodećih funkcionera nije dobio lično, ali jeste imao susrete sa ministrima i njihovi autogrami takođe su deo kolekcije.

(Telegraf.rs/ Južne vesti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima