Ovog vikenda će padati sneg u Srbiji: Evo u kojim delovima zemlje će se zadržati pokrivač

Na planinama se očekuje povećanje snežnog pokrivača, a u nižim predelima formiranje snežnog sloja

  • 0

Republički hidrometeorološki zavod najavio je danas snežne padavine, negde će sneg tek početi da pada, a ponegde će se visina snežnog pokrivača povećati.

Biće oblačno, mestimično sa snegom, u nižim predelima uz formiranje snežnog pokrivača, a na planinama povećanje visine snežnog pokrivača, novih 10 do 15 centimetara.

Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. Očekivana visina snega na severu do 3 cm, u ostalim predelima od 5 do 10 centimetara.

Za vikend i početkom naredne sedmice zadržava se hladno vreme sa temperaturom ispod proseka za ovo doba godine, a od nedelje i sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima.

SOMBOR SNEG Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Do kraja dana biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama uz provejavanje slabog snega koji se tokom noći očekuje i u brdskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od minus 3 do 4 stepena, a najviša od 4 do 9 stepeni.

najava RHMZ Printskrin: hidmet.gov.rs

Samo u Negotinskoj Krajini suvo

Sutra oblačno i hladno, mestimično sa snegom, na planinama uz povećanje, a u nižim predelima uz formiranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti suvo. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. Vetar umeren, ponegde i jak severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša od 1 do 6 stepeni.

U nedelju se očekuje umereno do potpuno oblačno, pre podne mestimično sa slabim snegom, a posle podne i uveče postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od minus 4 do 0 stepeni, a najviša od -1 do 2 stepena.

Najava važi do 31. decembra u 13 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA