Monika je bila zlostavljana i mučena: Pešačili su 5 sati, pretio je i manipulisao devojčicom

Ona je rekla da je Jovanović naoružan, da ima vatreno oružje

  • 21
Ninoslav jovanović, Malčanski berberin, nova slika

Foto: Kurir

Budite sigurni da će Ninoslav Jovanović, otmičar devojčice Monike Karimanović, biti uhvaćen, rekla je danas državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popovic Ivković.

- Naš jedini cilj je da tog monstruma uhvatimo i privedemo pravdi, dobiće odgovarajuću kaznu - rekla je Popović Ivković za TV Prvu.

Ona je rekla da je Jovanović naoružan, da ima vatreno oružje i nož, a da angažovani u potrazi neprestano rade na tome da bude uhvaćen.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, Monika Karimanović

Potraga za Malčanskim berberinom Foto: Telegraf/D.K.

Ispričala je da je Monika, kada je pronađena bila uplašena, ali svesna i vrlo komunikativna.

- Rekla je da su dnevno pešačili pet sati, da ju je terao da hoda, da joj je stalno pretio i da ju je plašio. Policajcima je rekla - "molim vas nemojte da me povredite, nemojte da me tučete". Dakle, otmičar je sve vreme manipulisao detetom - navela je ona.

Popović Ivković je dodala da je Monika dobrovoljno pristala da se sa njom obavi razgovar u prisustvu tužioca i predstavnika Centra za socijalni rad, navodeći da je devojčica bila zlostavljana i mučena.

Hotel Metropol, panel diskusija Protiv svega sto narusava integritet i misiju sporta, FAIR PLAY, FAIR LIFE

Biljana Popovic Ivkovic Foto: Tanjug

Popović Ivković je istakla da bez pomoći građana koji tamo žive nije bilo moguće pronaći Jovanovića.

- Taj monstrum je očigledno vrlo dugo planirao ta krivična dela. U prvom trenutku kad je prijavljen nestanak deteta, sumnjali smo da je ona oteta. Mi smo njega pratili u stopu ali on je nama izmicao. Mi ćemo ga pronaći i dobiće zasluženu kaznu - rekla je ona.

Načelnik UKP-a Dejan Kovačević kaže da očekuje da će on uskoro biti uhapšen i procesuiran i podseća da je on evidentiran kao izvršilac više od 30 krivičnih dela, da je 11 puta osuđivan, zbog krađe, prevara, silovanja.

On je za televiziju Pink rekao da su na terenu angažovani maksimalni kapaciteti MUP-a, da je stavljena na raspolaganje kompletna tehnika i ljudstvo, kao i da je u potragu za Monikom Karimanović i njenim otmičarem na dnevnom nivou bilo je uključeno oko 500 policajaca plus operativni štab.

Video: Dolazak Hitne pomoći sa Monikom i roditeljima u KC Niš

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    30. decembar 2019 | 09:38

    Gospodjo Popovic Ivkovic, hoce i drzavni cinovnici snositi odgovornost jer su nepopravljivog povratnika u vrsenju nedozvoljenih radnji pustili iz zatvora samo zato sto je rekao da to nece vise raditi !?

  • Bora

    30. decembar 2019 | 16:37

    Ok, ako ga nadju,opet ce ga osuditi na par godina i cim izađe opet isto. Ovde pomaže ili doživotna, ili metak. Opet ce isto raditi, cim izađe...

  • Bruka

    30. decembar 2019 | 10:16

    Dajte objasnjenje kako jos nije uhvacen ako je policija stigla za 3 minute?!To ima fuzioni pogon,teleport ili trci kao vampiri iz Sumrak sage!?Stvarno zalosno i jadno.Dzaba vam sva ta tehnika i ljudstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA