• 0

Večeras pojačane kontrole: Policija će posebno paziti na prekršaj na koji vozači obično zaborave

Iz Saobraćajne policije apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju.

  • 0
Saobracajna policija

Foto: Marko Jovanović

Saobraćajna policija Policijske uprave u Prijepolju će tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačano kontrolisati saobraćaj na području Prijepolja, Priboja i Nove Varoši sa akcentom na otkrivanje svih saobraćajnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

- Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, s obzirom na to da je alkoholisanost vozača uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda koje se događaju u ovo vreme. Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola negativno utiče na vid i reflekse, ali i na rasuđivanje, što kod vozača dovodi do veoma rizičnog ponašanja u saobraćaju - napominju iz PU Prijepolje.

Pijanstvo, alkohol, vožnja u pijanom stanju, pod dejstvom alkohola, vozač

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola Foto: Profimedia

Oni takođe podsećaju na pravilo koje se često zaboravlja u novogodošnjoj noći, a to je da nije dozvoljeno prevoziti osobe koje su pod dejstvom alkohola na prednjem sedištu.

- Podsećamo da je vozačima sa probnom vozačkom dozvolom vreme upravljanja vozilom ograničeno od 23 do 06 časova. Кoristimo priliku i da skrenemo pažnju roditeljima čija deca poseduju probnu vozačku dozvolu da utiču na njih kako ne bi upravljali vozilom u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima za vreme praznika. Još jednom napominjemo da su svi putnici u vozilu u obavezi da koriste sigurnosni pojas za vreme vožnje, dok vozači ne smeju koristiti mobilni telefon bez potrebne opreme - dodali su oni.

Usled niskih temperatura i padavina, moguće je stvaranje poledice, pa je stoga potrebno da vozači budu maksimalno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju puta.

Posebni apeli upućeni su i iz Jagodine, gde će policija takođe večeras raditi pojačanim intezitetom.

- Podsetiću da je u toku 2019. godine otrkvieno 880 prekršaja upravljanja vozilo pod dejstvom alkohola, od čega je 196 vozača zadržano u službenim prostorijama. U prvih 11 meseci otkrivena su 103 vozača koja su pod dejstvoma alkohola učestvovala u saobraćajnim nesrećama - dva lica su tada izgubila život, a 47 je povređeno. U akciji pojačane kontrole sankcionisaće se i ostali prekršaji protiv bezbednosti saobraćaja - rekao je major Nenad Dimitrijević, komandir Saobraćajne policijske ispostave na auto-putu u Jagodini.

Iz Saobraćajne policije u Jagodini apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs/RINA/Kopernikus RTV Jagodina )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima