• 0

Večeras pojačane kontrole: Policija će posebno paziti na prekršaj na koji vozači obično zaborave

Iz Saobraćajne policije apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju.

  • 0

Saobraćajna policija Policijske uprave u Prijepolju će tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačano kontrolisati saobraćaj na području Prijepolja, Priboja i Nove Varoši sa akcentom na otkrivanje svih saobraćajnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

- Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, s obzirom na to da je alkoholisanost vozača uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda koje se događaju u ovo vreme. Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola negativno utiče na vid i reflekse, ali i na rasuđivanje, što kod vozača dovodi do veoma rizičnog ponašanja u saobraćaju - napominju iz PU Prijepolje.

Pijanstvo, alkohol, vožnja u pijanom stanju, pod dejstvom alkohola, vozač

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola Foto: Profimedia

Oni takođe podsećaju na pravilo koje se često zaboravlja u novogodošnjoj noći, a to je da nije dozvoljeno prevoziti osobe koje su pod dejstvom alkohola na prednjem sedištu.

- Podsećamo da je vozačima sa probnom vozačkom dozvolom vreme upravljanja vozilom ograničeno od 23 do 06 časova. Кoristimo priliku i da skrenemo pažnju roditeljima čija deca poseduju probnu vozačku dozvolu da utiču na njih kako ne bi upravljali vozilom u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima za vreme praznika. Još jednom napominjemo da su svi putnici u vozilu u obavezi da koriste sigurnosni pojas za vreme vožnje, dok vozači ne smeju koristiti mobilni telefon bez potrebne opreme - dodali su oni.

Usled niskih temperatura i padavina, moguće je stvaranje poledice, pa je stoga potrebno da vozači budu maksimalno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju puta.

Posebni apeli upućeni su i iz Jagodine, gde će policija takođe večeras raditi pojačanim intezitetom.

- Podsetiću da je u toku 2019. godine otrkvieno 880 prekršaja upravljanja vozilo pod dejstvom alkohola, od čega je 196 vozača zadržano u službenim prostorijama. U prvih 11 meseci otkrivena su 103 vozača koja su pod dejstvoma alkohola učestvovala u saobraćajnim nesrećama - dva lica su tada izgubila život, a 47 je povređeno. U akciji pojačane kontrole sankcionisaće se i ostali prekršaji protiv bezbednosti saobraćaja - rekao je major Nenad Dimitrijević, komandir Saobraćajne policijske ispostave na auto-putu u Jagodini.

Iz Saobraćajne policije u Jagodini apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs/RINA/Kopernikus RTV Jagodina )

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima